Чи законно збирають екологічний збір у Шацькому національному парку

15 Червня 2018, 16:20
11011

Багато років поспіль з початком відпочинкового сезону на Шацьких озерах в інформаційному просторі Волині спалахує дискусія, законний чи незаконний так званий екологічний збір при в'їзді до Шацького національного природного парку. До слова, найбільше обурюються ті, хто мовчки сплачує подібні платежі, потрапляючи на природоохоронні території з-за кордону. Щоправда, вигляд екологічного поста в урочищі Венське і подальша доля зібраних коштів дійсно викликали запитання, - йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

З оновленням керівництва нацпарку змінились і підходи дор справляння екологічного збору. Два місяці копіткої праці - і замість не привабливої будки на колесах новенька естетична споруда. Сьогодні заїжджати в Шацький національний парк стало набагато приємніше. Гарний дерев'яний будиночок, інформаційні стенди з вичерпною інформацією про діяльність про парк і законодавчі підстави платежів, екологічна продукція лісівників та привітні працівники парку - так тепер виглядає реконструйований пост «Венське». 

«Пост Венське насправді є не новим, він починав свою роботу ще у 1989 році, просто вингляд його значно відрізнявся від того, що ми бачимо сьогодні. На облаштування такої рекреаційної зони ми затратили близько двох місяців роботи. Брали участь  облаштуванні усі: як і громада допомагала, так і наші майстри лісу», - розповідає иректорка парку Марія Христецька.

Шацький НПП – територія з особливим статусом, у підпорядкуванні Державного агентства лісових ресурсів України. Вона потребує охорони, догляду та оновлення інфраструктури. А державних коштів вистачає лише на зарплату працівників. Саме це є головною причиною запровадження відповідних внесків, що передбачені законодавством і просто необхідні для належного функціонування парку.

Також про необхідність та законність запровадження екологічного збору розповів Володимир Бондар, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів.

Тож на основі яких законодавчих актів беруть збір при в'їзді на територію парку, дивіться у сюжеті.

Коментарі
15 Червня 2018, 20:56
не законно
15 Червня 2018, 21:01
не тим парк повинен займатись не пляжі для товстосумів робити а зберігати і примножувати нашу природу
16 Червня 2018, 13:42
Шановні коментатори, заїдьте в Європу і побачите чи зможете в"їхати в національний парк не сплативши еко збір. Якщо ви так критично ставитесь до збору то поясніть за які кошти мають організовувати прибирання після людей яким тяжко викинути обгортку від морозива в смітник, а кинуть на дорозі чи в озеро. Чи може ви самі критикі будете щоранку прибирати безплатно?
16 Червня 2018, 18:06
Незаконно. Почитайте Закон про поліцію
16 Червня 2018, 20:04
иректорка парку Марія Христецька.-отото посада!!!!
17 Червня 2018, 01:25
А до чого тут поліція ? Не заважайте, Нехай Парк працює, молодець директорка, молода, але вже стільки зробила за менше ніж рік часу на посаді, що попередники ОТДИХАЮТЬ.
17 Червня 2018, 21:17
за ті кошти що парк продае відловочні квитки рибу в озеро також не запускають і ці гроші підуть не туди
17 Червня 2018, 23:23
Хочу почути звіт за кожну зібрану еко-гривню!!!!!!!!!!!!!!!!! Скільки зхібрали і куди потратили?!
17 Червня 2018, 23:54
До Жителя Шацьк! Де попередник Голядинця Цвид?
21 Червня 2018, 16:00
прочитай розумнику хто має право зупиняти авто і щось вимагати. це і є закон про поліцію. ти від цього далекий або просто відробляєш гроші коментами
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024