Світязь: реалізували перший етап з облаштування центрального пляжу

14 Червня 2018, 19:45
Центральний пляж у Світязі поступово набуває цивілізованого вигляду 7559
Центральний пляж у Світязі поступово набуває цивілізованого вигляду

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко під час оперативної наради, що відбулась 13 червня 2018 рок, розкритикував невпорядкованість пляжів на озері Світязь.

Так, за інформацією голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця, на території району функціонує 86 баз відпочинку, які знаходяться навколо озер Світязь та Пісочне. Найактивнішими зонами відпочинку, за його словами, є урочище «Гряда», село Світязь та санаторій «Лісова пісня» на озері Пісочне, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Зокрема, в урочищі «Гряда» нараховується 57 баз, які займають 14,8 гектарів із 28-ти загальної площі зони відпочинку. Протяжність пляжу складає 900 метрів із 2 тис. 100 м. загальної берегової лінії, де облаштовано 3 рятувальних пости. Натомість у селі Світязь функціонує 23 бази та 7 рятувальних постів. На озері Пісочне – 6 баз відпочинку та 4 рятувальних постів.

Тож, як повідомив посадовець, постійно проводяться роботи з прибирання загальних територій, перевірки безперебійної роботи каналізаційних мереж, облаштування пляжів, рекреаційний пунктів, наметових містечок тощо. Облаштовано 2 екологічних пости на в’їзд до парку. Наразі ж завершується робота по встановленню відеоспостереження на центральних дорогах Шацького району.

2
Екологічний пост «Венське» Шацького НПП
Екологічний пост «Венське» Шацького НПП

2
На екологічному посту для покращення сервісу встановили термінали самообслуговування
На екологічному посту для покращення сервісу встановили термінали самообслуговування

 

Своєю чергою голова облдержадміністрації Олександр Савченко висловив незадоволення щодо благоустрою пляжів, зокрема центрального у селі Світязь.

- В чому суть вашої роботи щодо організації літнього оздоровлення в Шацькому районі? Що зроблено конкретно? Скільки квадратних метрів засипано, скільки калюж ліквідовано, скільки відновлено трав’яного покрову, скільки осоки скошено, що приведено у порядок? Де там можуть бути рятувальні пости, якщо усе там засмічено? Там взагалі цивілізації немає. Якщо ви називаєте центральним пляжем ту захаращеність, то ви помиляєтесь, - відзначив Олександр Ілліч.

Говорячи про центральний пляж в селі Світязь, який розташований на території національного парку, то, як поінформувала його Марія Христецька, там на сьогодні вже провели перший етап робіт з його облаштування. У планах – впорядкування орієнтовно кілометру пляжу.

2
Грибочки стануть улюбленим атрибутом для відпочивальників у спеку
Грибочки стануть улюбленим атрибутом для відпочивальників у спеку

3
Берег Світязя в зоні відпочинку «Куточок рибалки» приємно дивує комфортом для відпочивальників
Берег Світязя в зоні відпочинку «Куточок рибалки» приємно дивує комфортом для відпочивальників

 

До слова, в Шацькому національному природному парку, котрий займає загальну територію 48 тис. га та охоплює більшу частину району, у постійному користуванні – 22 тис. га.

Тож на сьогодні задіяно 9 рекреаційних об’єктів, на яких уже провели загальне прибирання від побутових відходів, відновили наглядну агітацію, реконструювали 2 наметові містечка та провели перший етап робіт з облаштування пляжу.

На території парку працює два пости «Венське» та «Медик», на яких через термінал самообслуговування здійснюють збір коштів за відвідування території Шацького НПП.

- Кошти отримані за відвідування Шацького національного природного парку спрямовуються на здійснення заходів щодо охорони території, облаштування та реконструкція рекреаційних об’єктів, видавничу діяльність та оплату комунальних послуг. Коштів, які виділяють нам із державного бюджету вистачає лише на заробітну плату та податки. Решту ми здійснюємо завдяки господарській діяльності. Загалом на облаштування рекреаційної діяльності у цьому році витратили 750 тисяч гривень, - повідомила Марія Володимирівна.

3
Тривають роботи з облаштування пляжу
Тривають роботи з облаштування пляжу

 

Коментарі
15 Червня 2018, 10:32
Гарно що тут ще скажеш
17 Червня 2018, 19:24
Одне скажу директор парку Марія.це супер жінка .таких би скрізь начальників тоб толк був.а то як колись був начальник небуло видно нічо не біля озера ні в лісах.а зараз толк скрізь.щеб презедента бабу.то ів Україні толк бувби.шо ті мужики можуть зробити.
18 Червня 2018, 17:40
а бе но вже бабу
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром