14 червня в Шацьку: вечір цього дня слід провести наодинці з коханою людиною

14 Червня 2018, 10:00
2772

Цитата дня: «Все популярне – неправильне». Оскар Уальд.

Цей день в історії:

Всесвітній день донора крові.

2014 — Біля Луганського аеропорту бойовики ЛНР збили літак Іл-76 ВПС України. Загинули 49 військових, які перебували на борту.

Народилися:

1891 — Євген Коновалець, полковник Армії УНР, командант корпусу січових стрільців, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (†1938).

1935 — Григорій Петрович Півторак, український мовознавець, доктор філологічних наук, професор, академік НАН України.

Іменинники: Василь, Віра, Вікторія, Гаврило, Давид, Денис, Іван, Павло, Харита.

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

У шацьких лісах браконьєри вбили оленя

Голова Любомльського УТМР при в'їзді в село Заозерне затримав особу, яка застрелила оленя поблизу села Хомичі Шацького району. Цього ж дня в меліоративній канаві річки Прип'ять виявлено тушу вбитої тварини.

Погода 14 червня

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень очікується дощ, проте до вечора він повинен закінчитися.Синоптики також прогнозують град діаметром 6-19 мм та грозу. Температура +17...+22.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Устина Філософа і Харитона. У народі помітили, якщо в цей день довго кує зозуля - очікується тепла погода без холодного ранку. Ранок цього дня мав для селян велике значення - по ньому визначали урожай: гарний ранок на Устина - гарний налив жита; дощ, похмуро - урожай на льон і коноплі.

Для 14 червня існує красива сімейна традиція: вечір цього дня слід провести наодинці з коханою людиною, тоді у сім'ї буде щастя.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024