13 червня в Шацьку: 80-річний ювілей відзначає вчителька-пенсіонерка Шацької школи Кравчук Надія Хомівна

13 Червня 2018, 10:10
2701

Цитата дня: «Працюючи наполегливо вісім годин на день, ти можеш стати босом і працювати дванадцять годин на день». Роберт Фрост, американський поет

Цей день в історії: 1782 - у Швейцарії зафіксований останній відомий випадок страти за чаклунство (страчена Ганна Гельда)

1857 - в Лондоні Герцен випустив перший номер журналу «Дзвін», першого російського опозиційного видання.

1917 - проголошення «автономної України». Українська Центральна Рада заснувала Генеральний секретаріат, який призначається Радою.

1920 - Поштової службою Сполучених Штатів прийнято правило, що забороняє відправлення дітей посилками.

1926 - дванадцяти днів від народження Норма Джин Мортенсон (майбутня Мерілін Монро) була віддана матір'ю приймальним батькам.

1942 - президент США Франклін Рузвельт прийняв рішення про створення Управління стратегічних служб - пізніше став Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ) США.

1949 - університет Каліфорнії зобов'язав всіх своїх викладачів і службовців прийняти антикомуністичну клятву.

1966 - Ватикан скасував «Список заборонених книг», введений ще в 1557 

Народились:

1831 - Джеймс Клерк Максвелл, шотландський фізик, що створив знамениту Кавендішскую лабораторію в Кембриджі. Розробив теорію електромагнітного поля.

1892 - Безіл Ретбоун, американський актор.

Іменини:

Борис, Христина, Микола, Роман, Філіп 

13 червня 80-річний ювілей відзначає ветеран педагогічної праці, колишній вчитель Шацької школи Кравчук Надія Хомівна. Ще один поважний ювілей - 65 років від дня народження - відзначає лікар Шацької районної лікарні Савчук Валерій Євгенійович, а також день народження святкує жителька Шацька Ірина МаротчакРайон.Шацьк щиро вітає іменинників і зичить здоров'я, благополуччя, миру та довгих років життя!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьк: амазонка на коні, або романтика з ароматом жасмину

Амазонка на коні - жителька селища Шацьк Марина Забродоцька. Дівчину в районному центрі знають як учасницю народного ансамблю «Молодички». Симпатична, талановита, вона, до того ж, чудово знає, як вести себе з кіньми, бо сім'я утримує цих тварин у домашньому господарстві.

2

Погода

Вже вранці небо у Шацьку затягнулося хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Без опадів. Температура повітря +11 +24.

Народний прогноз погоди

13 червня вшановується пам'ять мученика Єрмія. У народі Єрмія називали Розпрягальником. Це було обрядове народне свято. Вважалось, що в цей день слід закінчувати посів. Наші пращури прислуховувались до зозулі, якщо вона в цей день кує - хороша погода буде. Також звертали увагу на росу - чим більше її ввечері, тим завтра жаркіше буде.

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024