Скільки коштуватимуть вугрі та пончики на Світязі, - розповіли у відеосюжеті

08 Червня 2018, 18:30
6277

Туристичний сезон на Світязі уже відкрито. Що пропонують відпочивальникам цього року і чи підвищилися ціни – з’ясовували журналісти Сфера ТВ.

Лише початок літа – а на пляжі уже чимало туристів. На Світязі уже розпочався відпочинковий сезон.

«Відпочиваю сьогодні на озері Світязь, мені дуже тут подобається. Взагалі, я з захватом їжджу сюди щороку», - каже відпочивальниця Наталя.

До офіційного відкриття туристичного сезону залишається ще більше тижня, сезон тут стартує приблизно 15 червня. Втім, вже сьогодні прилавки місцевих крамарів рясніють найрізноманітнішими смаколиками від улюблених всіма пончиків до розмаїття риби. Ціни, кажуть продавці, зросли лише на рибку. Але не значно.

 - Ціни однакові. Пончики були 15 гривень, і остались 15. Рибка так само тоже, - каже продавчиня Галина.

- Рибка вся Світязька, порівняно з минулим роком ціни подорожчани на 5-10 гривень, як і все дорожчає, - розповідає продавчиня Ірина.

Щодо вугрів, то їх тут продають як і торік – по 800 гривень за кілограм. Печені карасики – по 10-15 гривень, а за сомики правлять від 4 до 15 залежно від розміру. Не можуть не тішити, кажуть люди, впорядкування пляжу. Дякуючи підприємцям, тепер тут стає чисто та охайно.

- Дуже подобається облаштування пляжів, давно вже треба було таким зайнятися, - ділиться продавчиня Ірина.

Ініціатором цьогорічних змін виступає нова директорка Шацького національного парку Марія Христецька. Щоправда, залишаються суттєві проблеми, які не належать до компетенції парку. Гострою залишається проблема відсутності паркувальних місць, громадської безпеки, забруднення озера через відсутність каналізації. Але це вже сфера відповідальності сільської, районної і навіть обласної влади.

Відео - з 11 хвилини.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024