Створили штучну водойму і порахували дерева в парку: як учні Світязької школи відзначали День довкілля

08 Червня 2018, 17:20
2210

Вже стало традицією в ЗОШ І-ІІІ ст. с.Світязь відмічати  5 червня Всесвітній день  охорони навколишнього середовища  добрими справами.

В природі все важливо, немає головного і другорядного і відповідає за довкілля людина. Саме такі переконання  і прагнуть виховати  в учнях учителі школи.

В рамках дня довкілля учні зробили штучну водойму  поряд з альпійською гіркою, висадили квіти.  Вихованці загону «Друзі» разом з членами екологічної агітбригади  Цвид Світланою та Турич Тетяною зробили облік дерев і кущів у шкільному парку.   

Вихованці загону «Євродіти» і члени екологічної агітбригади відвідали  водоочисні споруди в смт.Шацьк  і ознайомились з процесом очистки води.

Протягом дня проводилась екологічна акція по збору макулатури та пластику. Зібрана вторинна сировина була здана на пункт прийому, дохід склав 56 грн. Було вирішено продовжити акцію збору вторинної сировини до кінця табору.

Заключне дійство «Мій вклад у збереження рідної природи» в шкільній актовій залі відбулось з участю працівників Шацького національного природного парку.  Діти озвучували свій особистий вклад в збереження природи Світязя.   Найважливіша істина прозвучала з вуст  другокласниці Гетьманчук Єлизавети: « Я ніколи не кидаю сміття на вулиці, а тільки в урни для сміття».

Чисто не там, де прибирають, а там, де  не смітять.

3

2

2

2

3

2

1

2

2

1

2

1

1

1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024