В СБУ розповіли, які суми брали за «євробляхи» піщанські митники-хабарники

08 Червня 2018, 11:55
7123

Волинські митники, працівники митного пропуску «Піща», яких було викрито на хабарі, вимагали з осіб, які ввозили в Україну транспортні засоби на іноземній реєстрації, від 80 до 300 доларів США.

Нагадаємо, на Волині на одержанні неправомірної вигоди викрили працівників митного поста «Піща».

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах заступника начальника та старшого державного інспектора одного з митних постів Волинської області, - повідомляє Управління Служби безпеки України у Волинській області на своїй сторінці у Facebook.

Правоохоронці встановили, що посадовці налагодили механізм вимагання неправомірної вигоди від громадян, які володіють автомобілями з іноземною реєстрацією. За суму від вісімдесяти до трьохсот доларів США за кожне авто, яке ввозиться на територію України, зловмисники обіцяли не створювати штучні перешкоди під час проходження митного контролю.

Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів отримання хабарів на загальну суму понад дві тисячі американських доларів.

Співробітники СБУ затримали обох митників під час передачі інспектором раніше одержаної неправомірної вигоди заступнику керівника митного поста.
Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Волинської області під процесуальним керівництвом прокуратури.

5

5

1

 

Коментарі
11 Червня 2018, 19:59
а бо то перший раз
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024