Світязь: громада на зборах вирішувала, що робити з центральним пляжем

05 Червня 2018, 10:00
4402

Світязьку гомаду вкотре покликали на збори, аби обговорити проблеми довкола облаштування центрального пляжу озера Світязь.

Про те, чого бояться люди і як підприємці облаштовують територію пляжу, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

Тепла водичка і ласкаве сонце – Світязь уже приймає відпочивальників. Проте роботи з облаштування пляжу тривають і досі, що порушує комфорт людей, які приїхали на відпочинок. Підприємці і працівники Шацького національного природного парку встигли б облаштували пляжі, якби не опір деяких представників громади. Саме вони вкотре зібрали на збори людей, аби вирішити, що робити з пляжем.

Читайте також: Чому жителі Світязя не хочуть бачити торгівлю на центральному пляжі

Люди поширюють різні чутки і не розуміють, що приватизувати пляжну зону ніхто не має права, тим більше перешкоджати їм у доступі до озера. Директорка парку Марія Христецька в одному з інтерв'ю наголосила, що співпраця з бізнесом відбуватиметься в рамках закону і про жодну приватизацію мова не йде в принципі.

«Серед ініціаторів зборів та акцій з протидії змінам на центральному пляжі Світязя є підприємці, що відстоюють власні інтереси, а облаштований пляж може тільки нашкодити їхньому бізнесу. Ці люди хочуть заробляти гроші, а не вкладати в розвиток території» – наголосив депутат Світязької сільської ради Олександр Статкевич.

Наразі ж відпочивальники задоволені, що облаштовується і змінюється на краще пляж. Вони впевнені, що головною проблемою Світязя є не зміни на пляжі, а відсутність автостоянок та каналізування. Тому варто тиснути не на Шацький НПП, а на місцеву владу, щоб пришвидшила процес каналізування і почала працювати над розбудовою дорожньої інфраструктури.

Присутні на зборах проголосували за повну заборону торгівлі на пляжі.

Сюжет про збори в Світязі дивіться з другої хвилини відео.

Коментарі
05 Червня 2018, 15:15
Простіше підчепити сюжет звідси https://youtu.be/Te9zhclPNv4
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024