Шацьк: відбулося бліц-навчання для роботодавців

04 Червня 2018, 16:00
1495

У Шацькій районній філії Волинського ОЦЗ відбулось бліц-навчання роботодавців за участю головного державного інспектора відділу з питань експертизи умов праці Валентини Воробей.

Участь у заході, який проходив у четвер, 31 травня, також взяли заступник голови Шацької РДА Володимир Бугайчук, директор Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета, інспектор праці Шацької ОТГ Оксана Тимошук, фахівці Шацької районної філії Волинського ОЦЗ, роботодавці району, – інформує прес-служба установи.

Директорка Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета зазначила, що основним завданням служби зайнятості є створення сучасного сервісного майданчику, де зустрічаються шукач роботи і роботодавець, який потребує робітника. Тому для ефективної роботи наших роботодавців служба зайнятості організувала зустріч з представником Управління Держпраці у Волинській області.

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Валентина Воробей поінформувала присутніх про порядок проведення атестації робочих місць, пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці, відповідальність за порушення законодавства про працю.

Вона зазначила, що основна мета атестації полягає у регулюванні взаємин між роботодавцем і працівниками у галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах. Законодавством передбачена адміністративна відповідальність за порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці, порядку її проведення, а також ненадання працівникам пільг і компенсацій за шкідливі умови праці.

Провідний фахівець з питань зайнятості Лідія Шеметило розповіла учасникам навчання про інструменти служби зайнятості щодо підбору персоналу.

Доповідач зазначила, що серед дієвих інструментів сприяння зайнятості – формування єдиної актуальної бази вакансій в межах України; стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску; можливість тимчасового працевлаштування безробітних завдяки організації громадських та інших робіт тимчасового характеру; професійне навчання на замовлення роботодавця.

“На нинішньому етапі служба зайнятості поліпшує свої сервіси, пропонуючи нові технології підбору кадрів та пошуку роботи, а саме створення відеовакансій, відеорезюме, комунікацію через соціальні мережі за допомогою електронної пошти та скайп-зв’язку”, – додала Лідія Шеметило.

Роботодавцям було презентовано електронний кабінет роботодавця, відеорезюме безробітних.

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром