Автохами зробили стоянку біля самого озера Світязь

03 Червня 2018, 15:45
4857

На адресу видання Район.Шацьк читач надіслав світлини берега озера Світязь (с. Світязь, урочище «Куточок рибалки»), де водії утворили стихійну автостоянку.

Це вже не перший такий випадок. Працівники Шацького національного природного парку демонтували старі паркани і шлагбауми, які відгороджували прибережну зону від дороги, а нові поки не встановили. Це й стало причиною приозерного автохамства, яке, як видно, набирає обертів.

Паркуються в тіні дерев здебільшого власники авто, які гуляють на весіллі в закладах відпочинку через дорогу від озера.

Читайте також: Світязь: люди обурені стихійною автостоянкою біля самого озера

У Шацькому відділенні поліції застерігають громадян від незаконного паркування.

І наголошують, що в разі виявлення фактів залишення чи стоянки авто-, мото-транспорту, його миття в прибережних смугах, що є порушенням вимог Водного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, винуватець буде притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення ст. 59 (порушення правил охорони водних ресурсів) КУпАП, за що передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Задля уникнення в майбутньому таких ситуацій очевидцям варто телефонувати у поліцію на номер 102 та повідомляти про порушення.


 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром