3 червня в Шацьку: ювілей у вчительки Шацької школи-гімназії Наталії Ступак

03 Червня 2018, 09:00
Наталію Ступак - з ювілеєм! 1720
Наталію Ступак - з ювілеєм!

Цитата дня: «Не виховуйте дітей, все одно вони будуть схожі на вас. Виховуйте себе... ». Англійські прислів'я та приказки.

Цей день в історії:

1527 — о 7 годині вечора розпочалась Велика пожежа Львова, що знищила всю готичну забудову міста.

2017 — почала діяти інтернетна соціальна мережа Ukrainians.

Народилися:

1545 — Іван Вишенський, письменник-полеміст.

1863 — Євген Петрушевич, президент ЗУНР (помер 1940).

1876 — Бурденко Микола Нилович, видатний хірург українського походження, один із основоположників нейрохірургії, перший президент Академії медичних наук СРСР.

1928— Степанков Костянтин Петрович, український актор театру і кіно («Два місяці, три сонця», «З небес на землю», «Легенда про княгиню Ольгу», «Ярослав Мудрий», «Вавилон ХХ», «Гадюка»). Чоловік Ади Роговцевої.

1930 — Володимир Литвиненко, український живописець південно-руської художньої школи, Член Спілки художників України, заслужений художник України.

1974 — Сергій Ребров, український футболіст.

Іменинники: Олена, Кирило, Костянтин, Михайло, Федір, Ярослав.

3 червня світлий життєвий ювілей відзначає вчителька Шацької школи-гімназії Ступак Наталія Іванівна. Район.Шацьк зичить іменинниці щастя, спокою, миру, удачі, професійних успіхів.

Про це  Район.Шацьк писав рік тому:

Світязь: монахи разом з дітьми взяли участь у конкурсі малюнка на асфальті

Спільними зусиллями директорки Будинку культури Марії Слюсарук, завідуючої бібліотеки Хомич В.А. та братії Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря було проведене свято, приурочене Дню захисту дітей.

1

Погода 3 червня

В Шацьку очікується погожий день, хмари на небі з'являться лише ввечері. Без опадів. Температура повітря +17...+25.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, так як це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: "Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня - сніг з крупою". У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з'явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024