Чому частина жителів села Мельники не хоче дитячого майданчика

02 Червня 2018, 22:00
3080

У селі Мельники наприкінці травня відбулися збори, на які прийшло чимало місцевих жителів. Ініціювали їх проведення ініціативна група молодих мам, котрі вирішили порадитися з односельчанами, яке місце вказати у проекті на розміщення дитячого майданчика.

Справа в тому, що дві жительки села – Марія Сидорук та Руслана Сидорук – написали проект на обласний конкурс місцевих ініціатив, на реалізацію якого обласна рада виділяє 100 тисяч гривень (це у тому випадку, коли проект буде визначено переможцем конкурсу). Реалізація проекту базується на спів фінансуванні: 90% коштів дає обласний бюджет, а 10% - громада. Це для того, аби місцеві більше цінували та берегли майно громади.

Але жіночки стикнулися з непорозумінням своїх же односельчан: як тільки розпочалися збори (участь у них також взяли Людмила Цевух, в.о. Шацького селищного голови, секретар, та Віталій Яльницький, заступник селищного голови з питань виконавчого органу влади), як на них же та представників селищної ради посипались звинувачення та запитання: а чого дитячий майданчик, хіба їх мало тут; пошти та аптеки в селі нема, а вони майданчика хочуть будувати; дорогу нам відремонтуйте, а не майданчика ставити будете; а хто відповідатиме, коли з дітьми щось станеться на тому майданчику?

1

Спочатку відповіді на запитання мельниківців дав Віталій Яльницький: дорогу відремонтують, аптеки нема – бо не можуть знайти працівника-фармацевта. Стосовно пошти, то Віталій Яльницький дав людям зустрічне запитання: хто з людей хоче йти працювати на пошту? Особливо бажаючих таки не виявилося. В свою чергу він пообіцяв, якщо громада виграє обласний проект, Шацька селищна рада долучиться до співфінансування. І яке визначати місце для майбутнього майданчика – питання тільки у компетенції жителів села.

Людмила Цевух, в свою чергу, запропонувала людям обговорити різні варіанти його розміщення, можливо, навіть і в іншій частині села, а не в центрі. «Окрім того, обласний та районний конкурс місцевих ініціатив проводиться кожного року, тому у мельниківців є шанси писати й інші проекти», - зазначила та.

Обговорювалися на зборах чимало варіантів ймовірного розташування майданчика. Чимало жителів не погоджувалося встановлювати його в центрі села, адже тут уже є два майданчика – біля дитсадка (мами це категорично заперечили, адже він потребує ремонту і в робочий час там бавляться дітки з дитсадка), та біля магазину «Сільмаг» (але він – не обгороджений та знаходиться біля дороги, тому там мами з маленькими дітьми бояться знаходитись).

Серед варіантів – територія між сільським клубом, за клубом або на території школи в садку.

Конкретно на зборах жителі села так і не визначилися, яку територію вказувати як ймовірне розташування дитячого майданчика, проте проект таки подали, заручившись підтримкою більшості молодих мам села.

1

1
Один з варіантів - між парком та сільським клубом
Один з варіантів - між парком та сільським клубом

 

Коментарі
05 Червня 2018, 15:53
хай цей нещасний депутат Івахів облаштує тих 2 майданчики, які є, а то приїжає до нас тільки перед виборами, а потім його лакеї купують алкашню за 200 гривень
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром