Літературна кав’ярня зібрала творчих дітей Шацького району

02 Червня 2018, 15:00
2395

Наприкінці травня літературна кав’ярня зібрала у свої обійми творчих, мудрих, талановитих дітей, небайдужих до поетичного слова, творчості, переможці конкурсів знавців української мови, мовно-літературних конкурсу ім.Тараса Шевченка, конкурсу «Юні літератори Волині», конкурсів учнівської творчості. Всього – майже 30 дітей. Організували засідання відділ освіти, молоді та спорту Шацької РДА спільно з педагогами та учнями ЗОШ І-ІІІ с. Піща.

Привітали учасників кав’ярні начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва, методист відділу Тетяна Ціпошук, вчитель історії ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк, поет, частий гість літературних студій Володимир Носуліч, голова районної профспілки працівників освіти Катерина Редько.

4

Перший творчий акорд заходу зазвучав у виконанні Марії Черевко, котра заграла на бандурі. Далі - вітання від місцевого поета Володимира Носуліча. Його різножанрові та різнотематичні поетичні твори, на жаль, поки що не вийшли окремою збіркою, проте дуже зацікавили і дітей, і вчителів.

- Це свято - як насолода для душі. Діти у стінах кав’ярні читали свої вірші, поезії українських та зарубіжних авторів (навіть мовою оригіналу), веселили гуморесками, грали на сопілці, скрипках, бандурі, співали пісні. Такі зустрічі згуртовують дітей, адже поезія - це те, що хоче сказати душа мовою слова. Їх варто організовувати, аби наші діти росли творчими, розумними та мудрими, - розповідає Тетяна Ціпошук, методист відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА.

А потім діти поласували запашним чаєм із солодощами та пирогами, спеченими за стародавнім рецептом української поетеси Олени Пчілки, скуштували смачнюче морозиво.

Віта Шепеля

4

4

3

3

3

4

4

4

3

4

2

5

2

2

3

2

2

2

2

2

3


3

2

 

23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром