Шацьк: майбутнім мамам розповіли про допомогу сім'ям і права дітей

01 Червня 2018, 16:00
2658

Саме в наших дітях ми бачимо здійснення своїх власних мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свою сім’ю і рідний край.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І День захисту дітей – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Тому саме 1 червня 2018 року головним спеціалістом Шацького бюро правової допомоги Оленою Наумич спільно з начальником Шацького районного відділу ДРАЦС Орисею Дужою, з соціальним педагогом відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру Марією Сидорук та з Катериною Місюк, головою районної організації Товариства Червоного Хреста, було організовано та здійснено прийом громадян в Шацькій районної лікарні, а саме в гінекологічному кабінеті, де були присутні майбутні мами.

Марія Сидорук розповіла про Міжнародний день захисту дітей, який  покликаний привернути увагу громадськості до проблем дітей і їх захисту, а також показала презентацію про те, які права та обов’язки має кожна дитина.

Орися Дужа розповіла про отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку. А також пояснила, що мета такого кроку є полегшити процедуру реєстрації дитини.

Катерина Місюк звернула увагу майбутніх мам на те, що організація працює з сім’ями які опинилися в складних життєвих обставинах. Молоді мами при необхідності можуть звернутись за матеріальною допомогою. На такі випадки завжди є: одяг, взуття, постіль, а також речі першої необхідності.

В рамках заходу Олена Наумич розповіла  про діяльність бюро правової допомоги, про реалізацію права громадян на первинну та вторинну правову допомогу, та надала індивідуальні юридичні консультації усім бажаючим.

Всі присутні отримали інформаційні матеріали з питань захисту прав громадян, про безоплатну правову допомогу, буклети «Я МАЮ ПРАВО!».

Також учасники заходу відвідали дитяче відділення Шацької районної лікарні і вручили маленьким пацієнтам подаруночки.

За безоплатною правовою допомогою та юридичними консультаціями звертайтеся в Шацьке бюро правової допомоги, вул. 50 років Перемоги 1 ,  тел. (03355) 2-08-47.

2

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024