Шацька поліція попереджає: за посів маку та конопель - штраф та позбавлення волі

01 Червня 2018, 13:05
1857 Джерело: фото ілюстративне

Працівниками Шацького відділення поліції проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» спрямований на попередження та недопущення насаджень, виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних маку снотворного і конопель, - повідомляють Шацькі правоохоронці у Facebook.

Тому Шацьке відділення поліції звертається до жителів району щодо недопущення нелегального посіву нарковмісних рослин на територіях присадибних ділянок, дач та в інших місцях. Вказані факти будуть виявлятися та документуватися згідно з чинним законодавством України, а винні особи будуть притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в 2017 році працівниками поліції було виявлено два факти посівів на території Шацького району, за якими складено 1 протокол про адміністративне правопорушення та заведено 1 кримінальне провадження. Проведеними заходами було знищено 503 рослини маку снодійного.

Тому попереджаємо, що за посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Інформацію з питань скоєння кримінальних вчинків у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також з інших питань, що відносяться до компетенції Національної поліції України, просимо повідомляти в Шацьке відділення поліції за телефоном 20-0-42, 20-4-64, мобільний тел. для анонімних звернень: 050-4845266.

Адреса відділення поліції: смт. Шацьк, вул. Шковороди, 29.

Коментарі
02 Червня 2018, 21:03
Зробіть штраф за продаж самогону,про це чомусь всі мовчать! але добре всі знають хто продає !
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024