Світязьку воду возили польським паннам для купелі, або Що треба знати про Шацькі озера, вирушаючи туди на відпочинок

29 Травня 2018, 19:25
1937

Житель Львівської області Вадим Тарнавський на своїй сторінці у Facebook написав, що треба знати про Шацькі озера, вирушаючи туди на відпочинок.

«Незабаром розпочнеться сезон в Шацьку. Більшість нас знає про таке гарне озеро, як Світязь. По середині нього є гарний острів. 

Є таке гарне урочище Гряда - улюблене місце відпочинку молоді. В селі Світязь в більшості люблять відпочивати сім'ї з дітьми... Ще кілька моментів та й, мабуть, на цьому закінчується наші знання про Шацькі озера.

Хотів в би трошки розповісти про деякі цікаві факти тутешнього краю. Був би дуже радий, як би ви приєднались своїми коментарями та доповненнями, легендами.

Пізнавальне про Шацькі озера: територія, на якій розташовані озера, називається Шацьким поозер'ям. Найбільші з Шацьких озер:
Світязь (площа 27,5 км², та є найглибшим озером в Україні) Воно глибше, ніж Синевир та Азовське море. 
Пулемецьке озеро ( 16,3 км²),
Луки (6,8 км²),
Люцимер (4,3 км²),
Остров'янське озеро (2,5 км²),
Кримне (1,44 км²),
Пісочне озеро (1,86 км²)

Як відомо, цей національний природний парк складається з 24 унікальних озер. Вода в озерах не тільки дуже чиста, але й трохи мінералізована. Її можна спокійно пити, навіть не очищаючи. 

Більшість цікавих фактів безпосередньо пов’язано з кришталево чистими водами озера, в складі яких міститься срібло. Після купання рани швидко гояться, а шкіра стає еластичною і м’якою. Дерматологи часто прописують відпочинок в цих прекрасних місцях своїм пацієнтам.

Раніше воду з озера возили до Польщі. Вона малу шалену популярність серед серед жінок. Вода дуже корисна для догляду за шкірою.

В Світязь не впадає жодна річка. Всю воду він отримує від джерел і опадів. Це дуже дивне явище як для природного озера.

Відпочинок на Світяза не гірше за європейські SPA курорти. Ви отримуєте ту саму кількість корисних речовин, тільки від природного походження. На озері Світязь та Пулемецьке є цілющі грязі, лікувальний ефект яких також можна випробувати на собі», - пише Вадим Тарнавський.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром