Учні шкіл Шацького району почали грати військово-патріотичну гру «Джура»

19 Травня 2018, 13:00
3275

В Шацькому районі розпочався І етап патріотичної гри «Джура».

17 травня голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець взяв участь у відкритті  І районного етапу  військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що відбулося на базі дитячого оздоровчого табору «Супутник» – повідомляють у прес-службі Шацької РДА.

Організатор  заходу -  відділ освіти, молоді та спорту Шацької райдержадміністрації.

Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості, посилення ролі Українського козацтва у підготовці молоді до військової служби.

Учасники п'яти команд розташували свої намети на виділених для таборування територіях. О 12.00 стройовим кроком вийшли на плац та вишикувались для святкового відкриття гри. Почесне право підняти Державний прапор під звуки гімну надали Пух Катерині, учениці Пульмівської загальноосвітньої школи та Дударчуку Максиму, учню Світязької загальноосвітньої школи.

У 8-ми різнопланових  конкурсах змагалися команди: «Незалежна Січ» (Світязька ЗОШ І-ІІІст.), «Славні витязі» (Шацька ЗОШ І-ІІІст.), «Січові стрільці» (Ростанська ЗОШ І-ІІІст.), «Селезень» (Піщанська ЗОШ І-ІІІст. ) та «Козацька слава» (Пульмівська ЗОШ І-ІІІст.).

З привітальними та напутніми словами виступили: голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець , начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької райдержадміністрації Людмила Єрофєєва, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Шацького районного військкомату Юрій Ярощук.

Неодноразово над табором « Супутник » лунало гасло: «Слава Україні!», на що рої (так звуться команди ) дружно   відповідали: «Героям слава!».

Про результати змагань читайте згодом на Район.Шацьк.

4

1

1

2

2

2

1

2

2

2

 

Відео з відкриття змагань, надане відділом освіти, молоді та спорту Шацької РДА.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024