Порадили, які страви обов'язково треба скуштувати цього літа, відпочиваючи на Світязі

13 Травня 2018, 13:20
5070

Оскільки 2018 рік став роком гастрономічного туризму та популярності «смачних» турів, до вашої уваги найбільш популярні страви місцевої кухні, які повинні скуштувати туристи відвідавши озеро Світязь, - пише Svityaz-centr.

Світязькі пампушки

Кожен хто їде на Світязь неодмінно повинен спробувати смачні світязькі пампушки з різноманітними начинками. Місцеві господині тримають в секреті рецепти смачних пампушків і передають знання своїм дітям, адже світязькі пампушки стали візитною карткою Світязя. Найбільш смачними вважають пампушки з начинкою з смородини, чорниці, полуниці, вишні, абрикосів, згущоного молока, маку.

3

Порада: ящо ви схочете спробувати пампушків, то не потрібно йти на базар, їх можна придбати прямо на березі озера у господинь, які пропонують там свою випічку.

Копчений вугор

Під час відпочинку радимо спробувати копченого вугра, що особливо смачний в місцевих господарів. Місцеві жителі запропонують, як живих так і копчених вугрів. Їх можна придбати як на продуктових ринках так і на березі озера прямо на пляжі.

Порада: як правильно нарізати вугра. Для початку вугра потрібно розрізати вздовж хребта. А далі ставимо ніж під кутами 45° до вугра і відрізаємо шматок. Має вийти косий надріз.

Варені раки

На відпочинку вам запропонують варених раків, яких можна придбати на вагу так і поштучно. Варені раки на відпочинку для багатьох туристів традиційно стали закускою до пива. Коли купуєте варених раків, звертайте увару на хвіст, згорнутий хвіст свідчить про свіжість продукту.

1

Порада: як правильно їсти раків.

Лісові ягоди.

Щоб поєднати відпочинок на Світязі з корисним скуштуйте місцевих лісових ягід, які жителі збирають в екологічно чистому куточку шацького національного парку. Тут запропонують спробувати чорниці, суниці, ожину, журавлину. Влітку перебуваючи на відпочинку на озері прогулюючись сосновим лісом, цілком можливо самостійно назбирати повний кошик лісових ягід.

3

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром