13 травня в Шацьку: день народження відзначає шачанка Леся Озимок

13 Травня 2018, 09:25
1715

Цитата дня: «Людині просто необхідний відпочинок від самої себе, хоча б час від часу». Макс Фрай

Цей день в історії: 

1501 - Амеріго Веспуччі відправився в подорож на захід (під час подорожі він з'ясував, що Колумб відкрив новий континент).

1846 - США формально оголосили війну Мексиці. Перемігши в ній, американці анексували північну частину Мексики - Каліфорнію, Арізону, Нью-Мексико і Техас.

1857 - З-за безглуздих чуток про те, що впадуть високі будинки, парижани в паніці залишили місто.

1865 - відкритий Новоросійський університет в Одесі (зараз Одеський національний університет імені І. І. Мечникова).

1918 - У США надруковані поштові марки з перевернутим зображенням літаків (які стали колекційною рідкістю).

1991 - Корпорація «Apple» випустила в продаж «Macintosh System 7.0».

1992 - Верховна Рада України скасувала декларацію про незалежність Криму.

Народились: 

1849 - Панас Мирний (справжнє ім'я Панас Якович Рудченко), український письменник («Хіба ревуть воли, як ясла повні?», «Лимерівна», «Гуляща»).

1986 - Олександр Рибак, норвезький співак, музикант, родом з Білорусії. Переможець Євробачення 2009, що набрав рекордну кількість балів - 387

Іменини: 

Василь, Єфрем, Ігнатій, Климент, Максим, Микита, Яків 

13 травня день народження відзначає жителька Шацька Озимок Леся Василівна.  Район.Шацьк зичить іменинниці веселого настрою, казкових днів та здійснення мрій!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Катання на пенні-бордах: користь для здоров'я чи небезпека для житття

Пенні- борди, які, по суті, є легкими пластиковими аналогами скейтборду, починають завойовувати все більшу популярність не тільки серед молоді та дітей, але і серед більш дорослих людей. Не відстають від новомодних віянь і в Шацьку: юних пеннібордистів часто можна побачити на рівних, сприятливих для катання, територіях: біля загальноосвітньої школи, на тротуарах, встелених бруківкою, і на ... асфальтованих дорогах.

1

Погода: 

Вдень у Шацьку очікується хмарність, незважаючи на те, що ранок та вечір обіцяють бути ясними. Без опадів. Температура повітря +10 +21.

Народний прогноз погоди

13 травня відзначається день пам'яті апостола Якова Заведієва. Наші пращури спостерігали за вечором і ніччю на Якова: теплий вечір і зоряна ніч пророкували грозове і тепле урожайне літо. На погоже літо вказував і ясний схід сонця.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024