Шачани відзначили День перемоги над нацизмом

09 Травня 2018, 19:40
3398

Сьогодні, 9 травня, в Шацьку відбулися урочисті заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом.

Урочистою ходою від Шацького районного будинку культури жителі селища, представники трудових колективів району, студенти та викладачі Шацького лісового коледжу, учні та вчителі НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк попрямували до обеліску Слави.

Серед почесних гостей – троє ветеранів війни: почесний житель селища Костянтин Чесноков, а також Степан Королюк та Михайло Гірич. Саме до сивочолих ветеранів було прикуто найбільше уваги, саме до них з вітальними словами та словами вдячності зверталися керівники району, діти – словами пісень та віршів, артисти – у своїх виступах.

Більше фото дивіться тут: 73-тя річниця Дня перемоги над нацизмом в Шацьку: як це було. ФОТОГАЛЕРЕЯ

2

Привітав зі святом жителів селища та району голова Шацької РДА Василь Голядинець: «Війна, яка розпочалася на території України в 1941 році, забрала життя більше 9 мільйонів українців. Вона двічі прокотилася нашими землями. На жаль, з кожним роком все менше серед нас ветеранів, котрі воювали в роки Другої світової. А тим, хто знаходиться серед нас – велика шана та низький уклін. Дякуємо воїнам, які стали на захист нашої землі у далекому 1941-му, і тепер, в роки російської агресії.»

2

Долучився до вітальних слів голова районної ради Сергій Карпук: «Сьогодні ми з шаною та скорботою згадуємо людей, котрі ціною свого життя виборювали краще майбутнє для своєї країни, важкою працею здобували перемогу в тилу, відбудовували нашу державу. Лише за останній рік в нашому районі померли чотири ветерани війни. Сьогодні їх залишилося шість, серед яких троє – відзначають цей день разом з нами. Для теперішніх поколінь – це шанс поспілкуватися з ветеранами, адже мине трохи часу – і свідків та учасників тих трагічних подій вже не залишиться. Дякую учасникам АТО та ветеранам за мужність та подвиг.»

1

Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького РВК, також привітав усіх зі святом, та нагородив нагрудними знаками «Ветеран війни – учасник АТО» - вісімнадцятьох учасників війни на сході України, які були призвані у першу та другу хвилі мобілізації.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять жертв Другої світової війни, та поклали квіти до обеліску Слави.

Невеликий тематичний концерт подарували присутнім учасники художньої самодіяльності району: працівники Шацького районного будинку культури, викладачі Шацької дитячої музичної школи, народний фольклорний колектив «Лісова пісня», учні ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк».

4

2

2

2

2

3

3

3

3

3

3

2

2

2

2

2

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром