Шацькі казначеї розповіли про дистанційне обслуговування своїх клієнтів

09 Травня 2018, 15:55
1175

Казначеї Шацького району наразі дистанційно обслуговують 24 своїх клієнти - розпорядників бюджетних коштів. 

Про це розповіда на оперативній нараді Ніна Вирвич, начальник відділення державного казначейства у Шацькому районі, доповідаючи про впровадження системи дистанційного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, - повідомляє відділ організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької райдержадміністрації.

Зокрема, вона зосередила увагу присутніх на системі дистанційного обслуговування (СДО) клієнтів за допомогою програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство» з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису та сучасних інтернет-технологій. Це надає їм можливість володіти інформацією про стан рахунків у Казначействі здійснювати операції, не покидаючи власного офісу, економити час, зменшувати витрати на матеріали для друку, транспорт, а також прискорювати обробку інформації, скорочувати час на казначейське обслуговування та зменшення помилок.

Також Ніна Пилипівна зазначила, що на обслуговуванні в Управлінні Казначейства у Шацькому районі станом на 1 травня 2018 року перебуває 24 розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, з них: по державному бюджету 8 розпорядників коштів; по місцевих бюджетах – 16. 

Станом на 7 травня 2018 року -  12 установ, з них: 1 установа (управління соцзахисту ) має згенеровані ключі та програму СДО. З 11 розпорядниками бюджетних коштів ( 7 – державного бюджету та 4 – місцевого ) укладено договори на дистанційне обслуговування. Цим установам Державна казначейська служба України має надіслати програмне забезпечення.

На сьогодні лишаються під питанням переходу на СДО 6 сільських рад, які мають об’єднуватися в територіальні громади, водне господарство, яке перебуває на стадії ліквідації, трудовий архів та організація ветеранів, в яких немає коштів на придбання НКІ, сканера, комп’ютера. Терцентр соціального обслуговування, редакція газети «Шацький край» та ГОБ зони відпочинку урочища «Гряда».

Керівники цих установ проінформовані по даному питанню і  мають надати до управління Казначейства анкети щодо підключення до СДО.

Коментарі
10 Травня 2018, 14:02
Чому казначеї? Це казна-що.Українською казначейство- скарбниця.Чому в нас держ. казначейство,а не державна скарбниця?
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024