Чому депутати районної ради поїхали на прийом до очільника Волині

08 Травня 2018, 13:05
3002

Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко провів черговий прийом громадян – волиняни жалілися на відсутність пільг, коштів на лікування чи нечесну, на їхнє переконання, правоохоронну систему та просили в посадовця поради і допомоги у вирішенні наболілих питань, - пише інформаційне агентство ВолиньPost.

Прийом громадян керівником ОДА відбувся 7 травня.

Перед кабінетом, де Савченко мав зустрітися із людьми, зібралися кілька десятків волинян, які прийшли розповісти про свої проблеми.

На прийом до очільника області прийшла ціла делегація із Шацького району. Депутат районної ради Олександр Наумич та Ніна Хомич розповіли, що є багато актуальних «екологічних» питань. Нещодавно депутатська комісія виїжджала на місце, на їх думку, незаконної рубки у рекреаційну зону Шацького національного природного парку. 

3


«Нам не надали документів необхідних для проведення даних заходів... Я прийшов, щоби донести інформацію вам», - сказав депутат. Окрім того, на території помітили вбудовані стовпчики –явно не для альтанки. Тож у селі Світязь люди ледь не бунтують. Мовляв, не відомо, що буде далі - чи не обмежать доступ до парку чи пляжів тощо. Люди підозрюють, що вирубка дерев, позначених як сухостій, призначена для того, аби розчистити ділянки для будівнцтв там, де їх здійснювати не можна.

«Ми приїхали як громадські діячі… Роздаються 2 земельні ділянки гектарними площами», - додала Хомич. 

Натомість директор Шацького НПП Марія Христецька розповіла, що йдеться про зону стаціонарної рекреації, де можна зводити відпочинкові будиночки. Територія вважається відпочинковою зоною, і там за європейські кошти й почали будувати будиночки. 

1


«Ліс, який знаходиться на даній території, не є лісовими культурами», – додала Христецька. Опісля вона зауважила, що ще й екскаватор туди привезе, аби почистити загиджену територію каналу на ділянці. На зрубані дерева є лісові картки, де чітко вказано, що стовбури були буреломними та навіть небезпечними. Ба більше – на місці вирубки були правоохоронці, які не знайшли складу порушення.

Зрештою, Олександр Савченко зауважив, що тут усі зібралися із єдиною метою – зробити ліпше для громади. Тому не час для конфронтації, навпаки, треба спільно шукати шляхи виходу та пропонувати конструктивні рішення. 



«Якщо ви в чомусь не впевнені, я не думаю, що директор від вас щось приховує. Сядьте й поговоріть», - реконмендував посадовець гостям. Зрештою, треба й самим долучатися до вирішення проблем.

«Чого ми не зробимо якийсь суботник? Запросіть мене і я до вас приїду», - сказав Савченко. Натомість директор парку повідомила, що цю проблему вже практично вирішено. 

Депутати наприкінці зауважили, що аж ніяк не приїхали скаржитися – новий директор працює і парк ожив.

2


«Дякуємо, що ви нам відкрили двері і нас, депутатів районної ради, нарешті починають слухати», - додав Наумич. Його колега Хомич додала, що на візит до губернатора зважилися, аби проінформувати про питання громади. Треба пояснювати людям, що землю НПП не можуть приватизувати. Тому вона висловила підтримку директору парку. 

«Давайте співпрацювати – збережемо район, щоб ви нас чули і ми вас, тоді ми будемо вас підтримувати», - звернулася Хомич до Христецької.

Після того, як частина делегації покинула кабінет, Хомич зауважила, що має ще питання стосовно роботи пансіонату «Шацькі озера». Вона зауважила, що сьогодні присутній директор, тож доцільно, щоб Савченко спитав, чим у пансіонаті займаються у некурортний сезон. Однак губернатора така постановка питання не влаштувала. 

«Я не буду ставити... Ви депутат, вас вибрали – пишіть запити, з’ясовуйте, вимагайте відповідей. Якщо не дадуть відповідь, тоді до мене приходьте», - зауважив голова ОДА.

1

1

 

Коментарі
11 Травня 2018, 03:26
вхід до озера не закриють а будиночків кугом натулять, і перша смуга стане дугою
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024