У трьох селах Шацького району зареєстрували випадки захворювання на кір

07 Травня 2018, 14:00
2381

Ситуація щодо інтенсивності епідемічного процесу захворюваності кором з січня цього року відмічається в Шацькому і Любомльському районах. З січня по 4 травня на кір захворіло 14 чоловік

Про це повідомила завідувачка Любомльського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Леся Ткачук.

«В епідемічний процес залучено 10 адміністративних територій районів (місто Любомль, сіл Лисняки, Черемошна Воля, Почапи, Чорноплеси, Сильно, Гороховище, Піща, Положево, Світязь). На даний час в населених пунктах зареєстровано по 1-2 випадки кору, але враховуючи високу контагіозність, міграцію населення та до 21 дня інкубаційний період можна прогнозувати збільшення захворювань на кір», – розповіла Леся Никонівна..

В епідемічному процесі задіяно два заклади: ДНЗ та Любомльський профліцей, де зареєстровано на 5 травня п’ять випадків кору, що розцінюється як спалах кору. На сьогодні зареєстровано одне сімейне вогнище, де захворіли діти, не щеплені проти кору.

Всі хворі госпіталізовані в інфекційне відділення ТМО Любомльського та Шацького районів та Ковельську інфекційну лікарню.

З метою стабілізації ситуації з кору в районах продовжується здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів у навчально-виховних закладах та профліцеї, у вогнищах кору.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром