Працівникам Шацького НПП нагадали, як не травмуватися при роботі в лісі

07 Травня 2018, 12:55
1478

Вважається, що лісова галузь є однією з найбільш травматичних. Валка дерев при неправильному виконанні окремих прийомів і порушення технології нерідко призводить до нещасних випадків. У Європі ліс давно заготовлюється машинами, в Україні на жаль бензопилами. Це важка та дуже небезпечна ручна праця, котра потребує багато знань та сил, - повідомляє прес-служба Шацького НПП у Facebook.

Щоб запобігти та зменшити ризик травмування, Юрій Кононенко, викладач техніки безпеки у Шацькому лісовому коледжі ім. В.В. Сулька, провів семінар для працівників Шацького національного парку по звалюванню лісу.

На зустрічі було висвітлено правила техніки безпеки, технологію валки лісу, причини травмування, найчастіші випадки людської халатності, правила та методи безпечних умов праці. Правильно організована безпека праці та дотримання технологічного процесу зводить до мінімуму травматизм під час проведення лісосічних робіт. Адже людське життя – безцінне, кожна людина повинна ним дорожити, не ризикувати без потреби та завжди дотримуватись правил безпеки праці.

2


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024