Шацьк: відбулося тренінгове заняття на тему профілактики шкільної агресії

02 Травня 2018, 18:20
1602

Інспектор ювенальної превенції Шацького відділення поліції Людмила Гринь спільно із службою у справах дітей Шацької РДА та  відділом  соціальних служб  для сім'ї, дітей та молоді  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району провели тренінгове заняття на тему : «Профілактика та протидія булінгу в шкільному середовищі» для  практичних психологів  загальноосвітніх навчальних закладів та представників учнівського самоврядування.

Під час заходу учасники в практичній активній формі обговорювали актуальність профілактики цього негативного соціального явища, визначали причини булінгу, ідентифікували притаманні риси учасникам насильства в учнівському середовищі, розглядали суб'єктів протидії булінгу, способи боротьби, ефективність профілактичних заходів, труднощі, які виникають у роботі. Також учасники заходу з урахуванням думки активної молоді обговорили  правила поведінки в дитячому середовищі для уникнення булінгу.

Довідка: булінг (англ. bully — залякувати, цькувати, задирати) — прояв агресії з подальшим залякуванням особистості і появою можливості її повного підпорядкування собі і своїм інтересам. Така поведінка дає можливість людині самоствердитися за рахунок когось, заслужити собі загальний авторитет. Насправді задирака приховує свою неспроможність і слабкість.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024