Прикордонників відділу «Грабове» привітали з професійним святом

30 Квітня 2018, 20:30
4576

Прикордонники відділу «Грабове» сьогодні, 30 квітня, відзначили своє професійне свято.

Президент України Петро Порошенко своїм указом змінив дату відзначення професійного свята прикордонників з 28 травня на 30 квітня. 
День присвячений подіям кінця квітня 1918 року, коли слов’янська група окремої запорізької дивізії армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши більшу частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон УНР з Росією і тодішнім Доном.

Під час урочистості охоронців рубежів Української держави привітали Микола Горніч, начальник відділу прикордонної служби  «Грабове», та Ігор Жміда, його перший заступник. Долучилися до привітань Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, Петро Нестерук, підприємець, власник маєтку Nester House у Світязі, Василь Оксентюк, директор Грабівської школи.

–Непростий сьогодні час - в Україні тривають бойові дії, тому ваша місія особливо важлива і необхідна. Ми всі хочемо миру, щоб ви, прикордонники, змогли спокійно нести службу на рубежах нашої країни, щоб не переживали за вас ваші рідні і близькі. У день професійного свята зичу вам добра, достатку, гідного матеріального забезпечення та вагомої підтримки від держави, а найголовніше – миру нам і нашій Україні,– побажав охоронцям кордону голова Шацької РДА.

Прикордонникам висловили вдячність за самовіддане виконання конституційного обов’язку, за мужній захист суверенітету і територіальної цілісності держави. Гості і вартові кордону вшанували хвилиною мовчання воїнів-прикордонників, які загинули, захищаючи Україну.



 

Коментарі
01 Травня 2018, 02:14
Чорножопих переправляють.
01 Травня 2018, 11:24
Із цих представітелів влади один Коля Горніч хоч нормальна людина.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024