Піщанська школа, земля, туалети, зупинки, стовпи: про що депутати районної ради просили у депутатських запитах

29 Квітня 2018, 21:10
3230

Більш ніж відведених регламентом півгодини знадобилось депутатам для озвучування своїх депутатських звернень та запитів під час чергової сесії Шацької районної ради, яка відбулася 25 квітня.

Депутатка Ніна Хомич озвучила звернення жителів Світязької сільської ради до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, в якому ті просили посприяти у вирішенні важливого для жителів питанні: затвердженні 110 проектів землеустрою жителям сіл, які знаходяться на погодженні у Держгеокадастрі (це питання неодноразово порушувалось на сесіях та нарадах в районі). Другий запит також був направлений голові Волинської ОДА: до депутатки звернулися ветерани та учасники бойових дій Любомльського та Шацького районів, котрі просили підняти питання функціонування та господарської діяльності однієї з найбільших баз відпочинку на озері Світязь – пансіонату «Шацькі озера» (ветерани та учасники бойових дій просять на базі пансіонату сприяти створенню лікувально-реабілітаційного центру відкритого типу для учасників та ветеранів бойових дій та членів їхніх сімей).

Ще одне звернення прозвучало з вуст Ніни Хомич. Батьки та учні багатостраждальної Піщанської школи просили вирішити питання по навчальному закладу, оскільки батьків не задовольняє робота директорки школи Любові Ковальчук в управлінні навчальним закладом. Стосувалися претензії батьків незадовільного стану їдальні, яку, зрештою, довелося закрити, та встановлення санвузлів, точніше, їх відсутності. Якщо проблеми школи не будуть вирішені – батьки обіцяли звертатися в усі ЗМІ та телебачення.

Людмила Єрофєєва, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, пояснила: ні для кого не є новиною історія цієї школи. На виїзді в школі працювала депутатська комісія, на якій розглядалось питання можливості облаштуваня санвузлів.  У зв’язку з тим, що їх встановлення було надто дорого вартісним для районного та місцевого бюджету (потягнуло б, за приблизними підрахунками, аж на 800 тис. грн.), вирішено було кошти у співфінансуванні з обласним бюджетом (по 100 тис.грн.) перекинути на облаштування санвузлів у Пулемецьку школу. Стосовно директорки школи, то Людмила Єрофєєва повідомила, що зміна керівництва буде з 1 вересня (є певна процедура звільнення та призначення на посаду, та й сама Любов Ковальчук в таких умовах працювати на посаді директора не бажає). А щодо будівництва школи, то є надія, що до кінця року робота над проектно-кошторисною документацією буде завершена. Пояснила начальниця районних освітян і ситуацію із закриттям їдальні: в такому стані їдальня була задовго до директорства Любові Ковальчук. І лише поява у селі людей з гепатитом А (серед яких виявились і декілька учнів школи), перевірка та рекомендації санепідемстанції змусили закрити їдальню.

Голова Шацької РДА також підтвердив, що про проблему необхідності будівництва Пііщанської школи знають на обласному рівні, але найперше завдання – дочекатись виготовлення проекту. Також у планах – капітально відремонтувати приміщення сільського Будинку культури.

Депутатка Наталія Новікова озвучила запит до голови Волинської ОДА: жителі багатоквартирних будинків, розташованих в урочищі Гушово, просять розглянути можливість надання дозволу на розробку технічної документації щодо поділу земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирні будинки (на це потрібен дозвіл Волинської ОДА, оскільки землі знаходяться за межами населених пунктів Світязької сільської ради).

Запит депутатки Тетяни Чернякової був скерований до служби автомобільних доріг Волинської області: жителі деяких вулиць с.Світязь просили встановити автобусну зупинку по вулиці Жовтнева, 76, фінансування даних робіт забезпечить Світязька сільська рада.  

Депутатський запит Лідії Забродоцької направлений до заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика, котрий був присутній на сесії, та стосувався законності діяльності Шацького НПП на рекреаційних територіях.

Анатолій Бубела інформував депутатів про відповідь на свій запит, який отримав від операторів стільникового зв’язку: встановлення вишки на території Прип’ятського старостинського округу планують в наступному році. Депутат, користуючись присутністю обласного посадовця, просив тримати це питання на контролі. Також скерував запит до дорожників та голови Шацької РДА: сприяти вирішенню питання встановлення на міжнародному пункті пропуску «Пулемець» туалету та оновлення зупинки.

Олександр Наумич просив у запиті голову Шацької РДА надати інформацію щодо готовності закладів до відпочинкового сезону 2018 року, а генерального директора «Волиньобленерго» - сприяти заміні електроопор, які перебувають в аварійному стані, по вулиці Набережна, що в смт Шацьк.

 

Усі запити та звернення депутати підтримали.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024