28 квітня в Шацьку: бджолярі йдуть на пасіку

28 Квітня 2018, 09:20
1224

Цитата дня: «Нещасною або щасливою людину роблять тільки її думки, а не зовнішні обставини. Керуючи своїми думками, вона управляє своїм щастям» –Фрідріх Ніцше.

Цей день в історії:

Всесвітній міжнародний день безпеки праці.

1563 — Першодрукарі Іван Федоров та Петро Мстиславець розпочали друк першої книги.

1918 — Командування півмільйонного угрупування австро-німецьких військ, що зайняло Україну, припинило засідання Центральної Ради, яка саме обговорювала проект конституції УНР.

1943 — У Львові створення дивізії «СС-Галичина».

1947 — Польська влада почала операцію «Вісла» з виселення українців Лемківщини і Холмщини в Західну Польщу.

1968 - На екрани вийшла комедія Леоніда Гайдая «Діамантова рука».

2008 — При посадці на бурову платформу «Таврида» в Чорному морі розбився український гелікоптер Мі-8. 17 пасажирів і три члени екіпажу загинули.

Народилися:

1956 — Литвин Володимир Михайлович, Голова Верховної Ради України.

1977 — Наталія Бучинська, співачка, Народний артист України, майор МВС.

Іменинники: Анастасія, Андрій, Аристарх, Василина, Віктор, Зосима, Кіндрат, Лук'ян, Савва, Трофим.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Школярі Шацького району зібрали іграшки для дітей-сиріт Луганщини

28 квітня завершилася чергова благодійна акція, оголошена в загальноосвітніх навчальних закладах Шацького району. Ярослав Крат, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», та отець Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк, зібрали по школах іграшки, які учні принесли для своїх ровесників на Донбасі.

2

Погода 28 квітня

Похмурий ранок у Шацьку повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Без опадів. Температура повітря +11...+21.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святих апостолів Аристарха, Пуда, Трохима. У цей день оглядають пасіки: "На день святого Пуда діставай бджіл з-під споду". Вважалось, що бджолиний рій, який залетів на чужий двір, обіцяв господарю дому щастя. На Пуда калина і горобина бруньки розпускають. При нормальній весні у цей час розпускаються листя на березі. З'являються жаби. У садах спостерігається раннє цвітіння вишні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024