У Шацькому національному парку рекреаційну діяльність хочуть вивести на новий прибутковий рівень

25 Квітня 2018, 13:35
1666

У вівторок, 24 квітня, відбулось засідання постійної комісії Шацької районної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, лісового господарства, державності, законності та правопорядку, дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, яку очолює депутат районної ради Олександр Наумич, - повідомляє прес-служба Шацького національного парку у Facebook.

На засіданні звітувала директор Шацького національного природного парку Марія Христецька, яка розповіла про збереження і розвитку природно-заповідного фонду району та пріоритетні напрямки співпраці з підприємцями, проблеми у рекреаційній діяльності 2017 року, плани розвитку та діяльності парку на 2018 рік. 

Шацький національний природний парк здійснює свою діяльність тільки відповідно до чинного законодавства України та з дотриманням усіх норм і вимог.

Після проведення аналізу роботи рекреаційної діяльності за 2017 рік було визначено, що при відсутності стратегії розвитку парк не тільки не заробив коштів, а й зазнав значних збитків. Оскільки парк є неприбутковою організацією, було прийнято рішення про оренду рекреаційної діяльності та залучення бізнесу на вигідних умовах для обох сторін.

Така співпраця дасть можливість для розвитку та втілення нових прогресивних, прибуткових планів з облагородження рекреаційних територій, які найбільше користуються попитом і давно потребують кардинального оновлення. Співпраця з підприємцями створить більш комфортні умови для відпочивальників. Ні для кого не є секретом, що в літній період Шацькі озера користуються великою популярністю, сюди з'їжджаються люди не тільки з України, а й з сусідніх країн. Тому одним з першочергових завдань є приведення рекреаційних зон в належний стан та виведення рекреаційної діяльності на новий, прибутковий рівень. Створення належних санітарних, естетичних умов для відпочивальників, піде не тільки на користь парку, а й підніме престиж району.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024