25 квітня в Шацьку: ювілей у художника та поета Євгена Цвида

25 Квітня 2018, 09:00
Ювіляру - многії літа! 3569
Ювіляру - многії літа!

Цитата дня: «Не засмучуйся, що у нас немає грошей. Адже є речі, які не можна купити ні за які гроші, ось, наприклад, динозавра» – Сімпсони (The Simpsons).

Цей день в історії:

 Міжнародний день тиші 
 Міжнародний день секретаря

1547 — найбільшою пожежею спалена Москва

1792 - у Франції на Гревській площі в Парижі вперше спорудили і використали для публічної страти гільйотину (тоді вона називалася Лузеттою). Першою жертвою був «розбійник з великої дороги» Ніколя Жак Пелетьє.

1964 — в білоруському колгоспі корова народила сім телят (світовий рекорд)

2000 – Комісія ООН з прав людини засудила політику Росії в Чечні.

Народилися:

1907 — Микола Трублаїні, український письменник.

Іменинники: Василь, Давид, Іван, Марія, Марфа, Сергій. 

25 квітня 75 років виповнюється жителю Шацька Цвиду Євгену Михайловичу – унікальній людині, яка вільно розмовляє англійською і польською мовами, пише вірші і музику, грає на гітарі, творить на полотні чудові зразки живопису, конструює техніку і ходить на яхті озером Світязь.  Район.Шацьк щиро вітає ювіляра і бажає йому міцного здоров'я, сил, енергії і наснаги активно жити, творити і радувати земляків новими здобутками. 

4
Ювіляр - талановитий художник
Ювіляр - талановитий художник

2
Євген Цвид сам конструює буєри і вміло ними управляє
Євген Цвид сам конструює буєри і вміло ними управляє

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Дітям бійців із Шацька волонтери подарували 7 пар роликів

Ідею з бажаними для дітвори подарунками взялася реалізовувати волонтер Наталія Попова.

«Отже, спільними зусиллями волонтери отримали ДЛЯ ДІТЕЙ: 3 пари – Луцьк Natali Natali Aryvaniuk, 7 пар в Шацьку – Неля Сацюк, 6 пар в Ковелі – Людмила Савина», – пише волонтерка на своїй сторінці у Facebook.

Голова Шацької громадської організації волонтерів "Небайдужі" Неля Сацюк, окрім того, підключила до благородної справи ще й своїх знайомих, які надіслали дітям шацьких атовців не лише ролики, а й солодощі.

2

Погода 25 квітня

З ранку до самого вечора у Шацьку небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря +13...+22.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святого мученика Василя, сповідника, єпископа Парійського. З цього дня стає значно тепліше, земля прогрівається, сохне, тому в народі говорили, що "Василь землю парить". Наші пращури спостерігали за вербою: якщо вона до цього дня розпушилась - сильного холоду уже не буде. З 25 квітня масово вилітають джмелі, літають бджоли. Виходять з нір лисиці.



 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024