Капелан із Шацька побував у зоні АТО і зустрівся з земляком

21 Квітня 2018, 13:30
Капелан Роман Скірак з учасником АТО із Шацька Ярославом Кратом 2248
Капелан Роман Скірак з учасником АТО із Шацька Ярославом Кратом

Військові капелани Волині, серед яких і протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк, вчергове побували з волонтерською і духовною місією в зоні воєнних дій на Сході України.

Про це пише Матвій Олійник на своїй сторінці у Facebook.

«З 16 по 20 квітня, з благословення Висопреосвященішого Михаїла, митрополита Луцького і Волинського військові капелани Волині звершили чергову поїздку в зону війни.

Метою зустрічі з нашими захисниками було передати світлу Пасхальну радість у ці величні Великодні дні. Стан затяжної війни уже всім набрид, але наші оборонці мужньо несуть свій обов’язок захисту рідної Батьківщини. Вони, як і ми всі, хочуть родинного затишку у колі своєї сім’ї і у свято, і у будні, працювати, досягати успіхів і просто радіти цьому життю! Але у них особливе покликання, про яке багато українців і не здогадуються...
Як мало потрібно... І в госпіталях, і в окопах, і на посту мають усі вони відчути підтримку нас із тилу, з`їсти смачної пасочки, прочитати слова підтримки наших діток і добре знати, що вони не одні!!!
В ході поїздки відвідали Волноваху, де довершується будівництво величного храму «Усіх святих землі Волинської». Храм - це мрія нашого владики Михаїла, який зумів задумане втілити в життя і вже 22 травня відбудеться відкриття цієї святині! Невипадково! Бо в цьому храмі лунатиме українська молитва за волинських воїнів 51 ОМБр , які загинули під Волновахою у 2014 році... дай Боже здоров’ячка о.Макарій Дядюсь і вам, що трудитесь у Волновасі і притягуєте людей до української Церкви! Дякуємо нашим друзям із Добропілля Микола Стрепоченко які доводять свою дружбу не на словах, а на ділі! (хай мрія будівництва Церкви Київського Патріархату здійсниться)
Дякую священикам о.Андрій Сех, о.Іван Зеленко, о.Роман Скірак, о.Станіслав Беспалов за вашу працю! Хай Господь береже ваші сім’ї!!!

Дякуємо усім, хто допомагає у звершенні подібних місій на Сході і цим сприяє швидкій перемозі, а вона точно не за горами !!!
Господь знає добрий намір кожної людини!!! 
Втомлені тілесно, але підбадьорені в душі, повернулися! Дякуємо Богу і всім, хто молився за нас!
» – йдеться в дописі.

1

2

1

1

1

2

2

2

2

3

2

2

3

2

2

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024