Шацькі ансамблі підтверджували своє звання «народний» на концерті

19 Квітня 2018, 10:30
4895 Джерело: Виступ «Лісової пісні»

В актовому залі санаторію «Лісова пісня» відбувся концерт, на якому звання «народний» підтверджували п’ять колективів з Шацького району: народний колектив народної пісні «Горлиця» (керівник Валентина Ханзерук), народне вокальне тріо «Мальви», народний ансамбль народної музики «Веретено» (керівник Олександр Матяшук) Шацького РБК, народний аматорський ансамбль народної пісні «Лісова пісня» однойменного санаторію «Лісова пісня» (керівник Галина Корнелюк), народний фольклорний ансамбль «Молодички» Шацького МБК (керівник Ніна Вирович) та захищалися на присвоєння звання «народний»  - фольклорний аматорський колектив «Острів’яночка» із с.Острів’я (керівник Валентина Карамач).

2

Розпочався виступ із вокально-хореографічної композиції «Шацький рідний край» у виконанні «Лісової пісні» та дитячого ансамблю «Барвінок» (танцювальна постановка Світлани Гурової). Також у їхньому виконанні потужно прозвучали українська народна пісня «Поліська полька», та пісня місцевих авторів Валентини Денисюк та Галини Корнелюк «Мала Батьківщина».

4
Автентичним співом вражала «Острів'яночка»
Автентичним співом вражала «Острів'яночка»

Автентичністю та майстерністю народного співу вражали глядачів учасниці «Острів’яночки», виконавши українські народні пісні «Забрала вода всі луги», «Літа молодії», «На горі чорнобиль», «Дівоча доля» та інші.

Молодістю та життєствердною силою були наповнені пісні голосистого тріо «Мальви» (пісні «Райдуга над Світязем», «Чом ти не прийшов», «Крила Янгола», «Розпрягайте, хлопці, коней», яка звучала у сучасній обробці).

Неперевершеними були виступи «Веретено» та його солісток Ольги Гайової та Олесі Матяшук. Звучно та яскраво у їхньому виконанні лунали «Журавлина доля», «Дніпровський вальс» та інструментальні твори «Гоп га гов», «Серафимець».

Низку українських народних пісень виконав на підтвердження почесного звання колектив «Горлиця» - «Ой розвийся, сухий дубе», «В вишневому саду», «Чи ти чув, миленький?», «Ой на горі ярмарок».

2
Народний колектив «Веретено»
Народний колектив «Веретено»

Традиційно на високому рівні виступали славнозвісні «Молодички», у репертуарі якого – чимало унікальних пісень. На цей раз публіці вони представили українські народні пісні «На Івана, на Купала», «На долині чиста роса», «А в Ярини за двором», «Вже ж я матюнці одслужила».

4
«Молодички»
«Молодички»

Високо оцінили виступи шацьких артистів атестаційна комісія в складі: Ірини Хмілевської, заслуженого діяча мистецтв України, викладача Волинського коледжу культури і мистецтв ім. І. Стравінського, та Надії Смирнової, методиста вокального жанру науково-методичного центру культури Волині, відзначивши творчу активність, оригінальність пісенних композицій та майстерність колективів. Насамкінець побажавши усім учасникам заходу подальших творчих успіхів не лише на районній, а й на обласній та всеукраїнській сцені.

Віта Шепеля

3
Тріо «Мальви»
Тріо «Мальви»

1
Співає Олеся Матяшук
Співає Олеся Матяшук

3

3

4

4

5

3

5

3

4

4

3
Оцінювали виступи конкурсантів гості з Луцька
Оцінювали виступи конкурсантів гості з Луцька

2

3

4

3
колектив «Горлиця»
колектив «Горлиця»

3

2

3

2

2

3
Співає Ольга Гайова
Співає Ольга Гайова

2

3

3

4

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024