На яких сезонних роботах українці зможуть заробити до 3 тисяч євро

15 Квітня 2018, 15:00
2501

Українці цьогоріч почали цікавитися сезонними роботами раніше, ніж зазвичай.

Журналісти "Сегодня" з'ясовували, де і скільки можна заробити за літо.

Пропозицій зараз багато, – стверджують кадровики. Наприклад, активно підшуковують тимчасовий персонал одеські роботодавці. На старті туристичного сезону в попиті офіціанти, кухарі, покоївки і аніматори. Оплата, як 2017 року, – від 10 до 12 тисяч гривень на місяць.

"Не можу сказати, що зарплати критично відрізнятимуться від минулого року. Якщо і буде підвищення – то відсотків на 10", – стверджує директор з маркетингу та PR HeadHunter Україна Ірина Брицька.

Зате охочіі випробувати себе в агросфері не прогадали, – впевнені фахівці з підбору кадрів. Роботодавці змушені будуть цього року збільшити зарплату, щоб утримати сезонних робітників. Вакансій для роботи на землі зараз багато в Західній Україні.

"Агрокомпанії відчують конкуренцію з тієї ж Польщею або Європою. Тому що у нас зараз безвіз і трьох місяців достатньо, щоб виїхати працювати за кордон", – говорить Брицька.

Якщо ж на сезонні роботи їдуть за кордон, то переважно до Польщі. Там потрібні складальники овочів, офіціанти і водії. Оплата в середньому 20 тисяч гривень на місяць. Також популярні Іспанія і Греція – за сезон там можна заробити до 3 тисяч євро.

 

 

 
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром