Намісник Світязького монастиря привітав вірян із світлим Христовим Воскресінням

10 Квітня 2018, 10:20
Намісник монастиря архімандрит Арсеній (Дем'янчук) 5212
Намісник монастиря архімандрит Арсеній (Дем'янчук)

Христос воскрес!

Великий день настав для кожного із нас, адже Господь і Бог наш Ісус Христос Своєю Святою Смертю переміг і нашу смерть гріховну. Уподібнимось Христу, тому що й Христос уподібнився намЗабудьмо сьогодні всяку образу та гнів на нашого брата - настала пора радості та примирення. Господь сьогодні, возніс нас на небо і заповнив нами місця відпалих ангелів.

Яку похвалу та який дар принесемо за таку велику благодать, котрої нас сподобив Спаситель? Святитель Григорій Богослов говорить такі слова: «Тому інші нехай принесуть, які є плоди, і кожен нехай запропонує часу свій дар – дар святковий, великий або малий, але духовний і Богові угодний, скільки в кого вистачить на те сил…» (Св. Григорій Богослов, слово 45 на святу Пасху).  Про що говорить святитель, коли має на увазі дар духовний і угодний Богові? Задумаймось, чи, бува, це не є те зерно, що Христос посіяв його у нашому серці? Чи не буде для Христа найбільшим нашим дарунком зберігання у своїх серцях Його заповідей та постанов, виконання яких дасть можливість зібрати із того зерна великий урожай благочестя, любові, лагідності та милосердя? Саме так! Для Христа, який прийшов на цей світ з метою вивести нас із гріховної темноти на Світло Істини, найбільшою радістю буде те, коли Він бачитиме, що недаремно Він пожертвував Своїм життям на хресті.

Христос Воскрес і ми отримали життя! Христос розбив кайдани аду і ми позбавились від влади гріха! Для кожного із нас настала своя Пасха, своє власне Воскресіння, тому що Христос визволив нас із наших власних оков і оновив нас. Як на Фаворі Господь преобразився, даючи  нам можливість  преобразитись із грішного у праведність, так і Воскресіння Христове дало нам можливість воскреснути та отримати блаженне життя у місці спочинку святих і праведних. Веселячись - радіймо сьогодні, тому що немає місця печалі у нашому серці. Немає уже ярма, котре нагадувало нам, що ми є рабами темряви. Світло завітало і освятило нас.

Вітаючи одне одного із всерадісним світлим Христовим Воскресінням, та святкуючи з усією повнотою Христової Церкви, молитовно згадую сьогодні вас і прошу у Воскреслого Владики, щоб Його благодать перебувала з вами, зміцнюючи вас у ваших повсякденних трудах і утверджуючи в новому благодатному житті через оновлення у Воскресінні Христовому.

Воістину Христос воскрес!

Намісник Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря архімандрит Арсеній (Дем’янчук)

2

3

3

3

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39