Страсна п'ятниця в Світязькому Петро-Павлівському монастирі

07 Квітня 2018, 10:20
3071

У страсну п'ятницю в Світязькому чоловічому Петро-Павлівському монастирі відбулося Богослужіння, присвячене спомину засудження на смерть, хресних мук та смерті Спасителя.

«Немає в світі такого місця, де б не відчувалась сьогодні печаль, навіть природа у день страсної п'ятниці похилилась у скорботі. Бо ж Господь і Бог наш Ісус Христос віддав у великих муках Своє життя за наше спасіння та щоб знову з’єднати нас із нашим Творцем, від Якого ми часто, через своє буденне життя, відпадаємо.  Усі ми спільно зі всією Святою Христовою Церквою скорбимо в цей день. Скорбимо і в Петро-Павлівському чоловічому монастирі, що в селі Світязь, та на подвор’ях обителі, споглядаючи на бездиханного Христа-Бога, промовляючи у серці із душевним болем: Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй і прости нас грішних за гріхи, якими завдаємо Тобі нестерпного болю, чим і стаємо співрозпинателями Твого Божества на горі Голгофі.

Взиваємо із розбійником, розп’ятим по Твоїй правиці: пом’яни нас, Господи, коли прийдеш у Царство Твоє…, не поминаючи наших беззаконь і прощаючи всім нам наші прогрішення…

Слава страстям Твоїм, Господи!» – пише в листі до редакції Євграф Свита, описуючи Богослужіння в монастирі в день страсної п'ятниці.

1

2

1

2

2

2

2

1

2

2

2

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром