На Інтері показали сюжет про наслідки рекордного паводку в Шацьку

04 Квітня 2018, 15:20
Марія Юськів живе в Шацьку майже 40 років, але такого паводку не пам'ятає 4181
Марія Юськів живе в Шацьку майже 40 років, але такого паводку не пам'ятає

На Волині двори жителів Шацька перетворилися на озера. Там увесь березень лили дощі. Вода затопила десятки будинків, городи й погреби. 

Про це повідомляють Подробности.

"Ото чорне на яблунях чи на вишні, ото уровень води був до фундамента".

Жителі Шацька підраховують збитки після сильного дощу, який не припинявся усі вихідні. Вода залила всі угіддя, проникла в підвали, позбавила людей усієї консервації і заготовлених про запас продуктів. Залиті і без того проблемні дороги.

"Як пішов в неділю дощ, все позаливало, все кругом. Мусила обув ставити наверха, і лахи, які там були, то на ліжко, то на стіл, то на тумбочку. Бо ж, думаю, буде на підлозі вода, то все...", - розповідає Ганна Цевух, мешканка Шацька. 

Марія Юськів живе в Шацьку майже 40 років. Але такого паводку, каже, не пам'ятає.

"Ой, на здоров'я нанесла шкоду - я встала, я боялася у вікно дивитися, то за ніч таке сталося. Все розлилося", - говорить Марія Юськів, мешканка Шацька .

Дощова вода, змішана з землею, потрапила в колодязі. Поки що вона - непридатна для пиття і приготування їжі.

"Для пиття ми закупляємо. Сьогодні, вчора, купуєм воду таку, щоб пити. Але кип'ятимо на суп - тут береться, звичайно, з колодязя. Вода жовта, мутна, таким болотом чути", - розповідає Тетяна Шевчук, мешканка Шацька. 

На підтоплених вулицях - працюють рятувальники. Мотопомпами відкачують воду.

"Пішов дощ, буквально за день-два випала місячна норма опадів. Відповідно, затопило будинки, нас викликали, ми качаєм", - розповідає Андрій Оксюта, заступник начальника ДПСЧ-11.

Люди не раз просили владу звернути увагу на проблему, адже селище підтоплює вже п'ятий рік поспіль. А цього разу - паводок рекордний. У селищній раді запевняють: ліквідувати наслідки повені - допоможуть. Але в тому, що трапилося - винні... самі жителі.

"Меліоративні канали, які йшли по території приватних присадибних ділянок, на сьогоднішній день закладені чи закопані. Ми хочемо зробити проектно-кошторисну документацію на всі меліоративні канали по селищу Шацьк для того, щоб убезпечити оці підтоплення садибних ділянок, інших територій, які є в Шацьку", - говорить Людмила Цевух, в.о голови Шацької селищної ради .

Поки чиновники розмірковують, як вирішити проблему з водовідведенням, жителі Шацька з жахом очікують кожного паводка і навіть зливи.

Відео про підтоплення в Шацьку дивіться на сайті «Подробиць» телеканалу Інтер.

Читайте також: 

Велика вода в Шацьку: підтоплені подвір'я, будинки і дороги

Шацьк: рятувальники і комунальники ліквідовують наслідки підтоплення

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром