У Шацькому районі підтопило шість житлових будинків

04 Квітня 2018, 11:45
1877

В області загалом підтоплено понад дві з половиною тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, - повідомляє Громадське радіо.

Зокрема, річковими водами – 135,5 гектарів, а решта – 2 374 гектари – дощовими водами.

Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук розповів, що найбільше підтоплено район Ратнівщини.

«Найбільше підтоплено сьогодні у Ратнівському районі 1435 гектарів сільськогосподарських угідь. З них водами річки Прип’ять – 135 гектарів», – зазначив Ростислав Кравчук.

З його слів, на Волині підтоплено 19 житлових будинків. Зокрема, 4  будинки у селі Береск Рожищенського району, у  Шацькому районі – 6 , у місті Любомль – 7. Будинки підтоплені дощовими водами через відсутність організації поверхневого стану. Ще 2 будинки у с. Хряськ Маневицького району підтоплені водами річки Стир. А у селі Дерно на Волині підтоплені городи та близько десяти дворів. Голова Дернівської сільської ради Олександр Гуч Громадському радіо розповів, що минулого року підтоплень в селі не було. З його слів, такі випадки не щорічні. Подібна ситуація була в селі у березні 2013 року. Олександр Гуч зазначив, що цьогоріч представники управління Державної служби надзвичайних ситуації Волині два дні відкачували воду в селі. Планують надалі створювати нові рови, щоб вода відійшла.

«Вина не лише природи, а й людей. Люди в рови скидають сміття. Рови, які йдуть в людей поміж городів, вони його закидають, щоб мати більшу площу, безпосередньо, для урожаю, щоб садити й сіяти», – говорить Олександр Гуч.

Рятувальники допомагають волинянам вирішити проблему з підтопленням будинків. В управлінні  Державної служби надзвичайних ситуацій України у Волинській області повідомили, що 3 квітня підрозділи служби «101» здійснювали відкачували воду у шести населених пунктах. Весняні підтоплення на Волині не трапляються щороку в кожному зі згаданих районів. Все залежить від кількості опадів та рівня води у річках. Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук розповів, що вже три роки таких підтоплень не було.

Зокрема, в Шацькому раоні рятувальники 3 квітня відкачували воду з одної підтопленої ділянки та чотирьох житлових будинків.

Наприкінці березня цього року, щоб запобігти випадків підтоплень голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко підписав доручення  «Про вжиття додаткових заходів щодо запобігання випадків підтоплень в населених пунктах області». Про це  йдеться на сайті Волинської ОДА. Згідно доручення, у містах та районах Волинської області організовано проведення обстежень населених пунктів та мікрорайонів на наявність штучних перепон у водовідвідних системах, що можуть спричинити підтоплення.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024