Рятувальники провели бесіду зі священиками Шацького благочиння

03 Квітня 2018, 19:00
3148

Культові споруди є об’єктами масового перебування людей і належать до пожежонебезпечних будівель. Ці споруди зазвичай становлять історичну, культурну, архітектурну та духовну цінність. Особливостями пожежної небезпеки в культових спорудах є те, що в них використовується відкритий вогонь: свічки та світильники. Крім цього, стародавні культові споруди переважно виготовлені з дерев’яних матеріалів.

Пожежі, що виникають у таких спорудах, є резонансними, завдають як матеріальних, так і великих моральних збитків державі та суспільству – інформують у Шацькому РС УДСНС України у Волинській області.

На території Волинської області в період з 2012 по 2014 рр. у культових спорудах виникло 6 пожеж (2012 – 4 пожежі, 2013 – 1 пожежа та 2014 році - одна), прямі збитки від яких склали 431 тис. грн., побічні – 521 тис. 850 грн., внаслідок яких знищено та частково пошкоджено 6 будівель.

Так, 2 квітня працівниками Шацького районного сектора управління ДСНС України у Волинській області було проведено інструктаж з настоятелями церков Шацького району – задля попередження виникнення пожеж у культових спорудах під час підготовки та святкування Великодня. 

Шацький РС управління ДСНС України у Волинській області звертається до настоятелів церков та населення району: дотримуйтесь правил пожежної безпеки у релігійних закладах, будьте обережні при користуванні відкритим вогнем, по закінченню Богослужіння вимикайте електричні прилади. Постійно слідкуйте за справністю електричних мереж, забезпечте наявність в храмах достатньої кількості вогнегасників.


 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром