Шацький національний парк спільно зі Світязькою сільрадою дбають про довкілля

03 Квітня 2018, 10:05
4917

 Багато завдань зі збереження природно-заповідного фонду покладено на Шацький НПП, серед яких є бережливе ставлення до води, участь в акціях і заходах, що сприяють природоохоронній роботі та інформаційно-просвітницькій роботі з людьми, - йдеться на сторінці Шацького НПП у Facebook.

З 20 березня по 10 червня – період нересту, тож потрібно дотримуватись умов вилову рибу і поводження на воді, що впливає на гідрологічний та гідрохімічний стан озер (заборона миття транспортних засобів, купання та прання із застосуванням миючих засобів).

На природоохоронну сферу Світязька сільська рада, маючи кошти, завжди виділяє їх. Розробили проект оновлення меліоративної сітки, почистивши канали, які за 50 років замулились і не виконували свого призначення. Було ініційоване питання на обласному рівні щодо придбання контейнерів для збору і вивезення сміття, що забезпечить належний санітарний стан прибережної смуги (центральний пляж) і частково вулицю Жовтнева в співфінансуванні 50 на 50 з обласною радою. Сільський голова Микола Цвид, депутати сільської ради хочуть вірити і мають надію на розуміння депутатів обласної ради щодо позитивного вирішення даного питання.

Шацький НПП під керівництвом директорки Марії Христецької не тільки тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування, а й з КП «Будинкоуправління» (начальник Іван Коваль). Буде пролонгований договір по вивозу сміття з території парку, що покращить санітарно-екологічний стан території.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39