Працівники Шацького парку спільно зі студентами облаштували гнізда для диких качок

02 Квітня 2018, 12:45
4836

Учені вже давно довели, що потрібно не лише вивчати користь або шкоду, якої завдають птахи, а й прагнути підсилювати їх корисну діяльність.

Приваблювання птахів на болота, парки, ліси, поля і сади дає позитивні результати і підвищує врожайність різних культур та продуктивність лісів. З нагоди щорічного відзначення Міжнародного Дня птахів, який проходить 1 квітня в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», працівниками Шацького НПП було організовано біотехнічний захід з облаштування штучних гніздівель, - йдеться на сторінці Шацького НПП  у Facebook.

Метою заходу є приваблення водоплавних птахів, а особливо крижня та креха великого, на гніздування. Особливо доцільно ставити штучні гнізда для качок там, де вони не можуть гніздуватися, просто на землі, де береги водойм мало заросли чагарниками та очеретом.

До виготовлення та встановлення гніздівель було залучено студентів четвертого курсу Шацького лісового коледжу ім. В.В. Сулька. Спільними зусиллями працівників парку та майбутніх лісівників на одному з берегів озера Світязь з'явилось більше десяти гнізд. Свої теоретичні знання студенти застосували на практиці, яка буде їм у нагоді в подальшій професійній діяльності.

Сьогодні святкування Міжнародного дня птахів актуально, як ніколи, адже список пернатих, що зникають, кожного року стрімко поповнюється.

Завдання кожного з нас - відповідно до своїх можливостей допомагати птахам.

2

2

2

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром