Вихованка Шацького БДЮТ виготовила креативного птаха року

29 Березня 2018, 15:10
2512

Вихованка гуртка «Флористика» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості Іванна Денисовець, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь (керівник Світлана Скірак), здобула І місце за кращу поробку, креативність та самобутнє сприйняття орнітофауни  у всеукраїнській природоохоронно-пропагандистській акції «Птах року».

Про це інформує сайт Шацького БДЮТ.

Об’ємний канюк — символ 2017 року, виготовлений з природнього матеріалу (сіна, шишок, пір’я),  здобув максимальну кількість балів — 100. А загалом на конкурс до національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України та Українського товариства охорони птахів  надійшло  800 робіт. 

Канюк звичайний — один з  помітних хижих птахів у нас.  Живиться переважно дрібними гризунами, які ловить на відкритих просторах, а гнізда влаштовують у лісах. Раніше  канюки щорічно відлітали  зимувати на південь, але в останні десятиліття їх все більше  залишається зимувати на сільськогосподарських полях по всій території країни.

В рамках акції в екологічних гуртках Будинку дитячої та юнацької творчості протягом минулого року  була  прикута особлива увага до чисельності, поширення, потреб і проблем  даного виду, про його життя в природі. Екскурсії, різноманітні конкурси, тематичні заняття, бесіди, виготовлення газети та буклета з висвітленням птаха року — традиційні в нашому закладі.

    

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром