Шацький зять з Туреччини Ахмет Чакар планує знімати фільм у Шацьку

25 Березня 2018, 18:55
Ахмет Чакар з дружиною-шачанкою Марією Крат-Чакар 5649
Ахмет Чакар з дружиною-шачанкою Марією Крат-Чакар

Ахмет Чакар, котрого шачани добре знають як шацького зятя з Туреччини (адже він є чоловіком колишньої шачанки Марії Крат), планує в наступний свій візит до озерного краю зняти фільм.

«Фільм буде спеціально знятий для показу у фестивалях, а не з комерційною метою. Це буде короткометражний фільм, в якому розкриватимуться стосунки між громадянами різних країн, зокрема, дівчиною з України та хлопцем з Туреччини. Хочу показати, що і в нас, і в Україні є хороші люди, які заслуговують на щастя. Разом з тим у фільмі хочу показати, що українці мають свою державну мову – українську, а не російську», - розповідає Ахмет.

Для цього Ахмет створив знімальну групу з таких же молодих, завзятих і талановитих однодумців, з якою разом працюють уже тривалий час. Сюжет нового фільму поки тримає в таємниці, але каже, що в серпні, коли приїде зі знімальною групою до Шацька, планує показати на фоні стосунків двох людей чудові краєвиди Шацьких озер, а також показати Рівне, зокрема, знаменитий Тунель кохання у містечку Клевань.

Читайте також: Шацький зять із Туреччини знявся у фільмі, автором і режисером якого є він сам

Шацький зять з Туреччини у відео зізнвся у любові до України та попрощався із Шацьком

2
Тунель кохання у Клевані зачарував турка
Тунель кохання у Клевані зачарував турка

Акторку для головної ролі Ахмет уже знайшов – це українка Мар’яна Кривдик.

2
Акторка Мар'яна Кривдик
Акторка Мар'яна Кривдик

Для додаткових ролей турецька група шукатиме акторів вже на місці, в Україні. Допомагає в організаторських справах знімальній групі шачанин Максим Подубінський. Але щоб задумане втілилося в реальність, молодій знімальній групі потрібна підтримка небайдужих шачан та спонсорів.

«Фільм – не комерційний. Тому будемо дуже раді, коли хтось допоможе із проживанням та харчуванням знімальної групи під час зйомок в Шацьку. Аж таких бюджетних затрат фільм не потребує, але головне – розкрити чимало проблемних питань, які виникають і тут, і в нас, у Туреччині, у стосунках двох молодих людей» - ділиться планами Ахмет.

Зараз Ахмет Чакар розпочав зйомки у новому короткометражному фільмі, де грає роль одного з головних героїв. А свій фільм він обов’язково хоче перекласти українською та показати його шачанам.

Для тих, хто бажає надати допомогу в зйомках фільму, звертатися до Максима Подубінського: тел. (063) 325 06 90.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024