23 березня в Шацьку: день народження святкує шачанка Ніна Тимошук

23 Березня 2018, 09:05
День народження святкує Ніна Тимошук 2720
День народження святкує Ніна Тимошук

Цитата дня: «Піклуючись про красу, треба починати з серця і душі, інакше ніяка косметика не допоможе.» Коко Шанель

Цей день в історії: 1806 - в Англії заборонили работоргівлю.

1891 - в Англії уперше використана сітка для футбольних воріт.

1918 - Центральна Рада оголосила українську мову мовою діловодства.

1919 - Беніто Мусоліні заснував фашистську партію Італії (Fasci de Combattimento)

1921 - місто Олександрівськ перейменували на Запоріжжя.

1928 - Кам'янець-Подільську фортецю оголосили історико-культурним заповідником

1965 - у космос полетів перший американський екіпаж із двох осіб; астронавт В.Гріссом став першою людиною, яка побувала в космосі двічі.

1994 - у Брюсселі підписали договір про співпрацю між Україною і Європейським Союзом.

1997 - у Майамі під час хірургічної операції 10-місячній італійській дівчинці пересаджено сім органів - рекордна кількість для однієї операції.

В цей день народились такі відомі люди: 1885 - Чарльз Денієлс, американський спортсмен - кращий плавець початку XX століття (4 золоті олімпійські медалі), винайшов сучасний кроль; 1908 - Архип Михайлович Люлька, академік, конструктор авіаційних двигунів; 1910 - Акіро Куросава, японський кінорежисер; 1912 - Вернер фон Браун, німецький і американський конструктор, засновник ракетобудування; 1921 - Дональд Кемпбелл, англійський гонщик, неодноразово встановлював рекорди швидкості на суходолі і воді. Загинув під час чергової спроби встановити рекорд швидкості на воді.

День Агнела святкують Анастасія, Василина, Віктор, Галина, Георгій, Денис, Дмитро, Іван, Леонід, Марк, Михайло, Ніка, Павло, Федір. 

Сьогодні також день народження святкує жителька Шацька Ніна Тимошук. Рідні бажають їй побільше яскравих емоцій і незабутніх вражень, щоб
паморочилося в голові від любові, а земля йшла з під ніг від щастя.

Народний прогноз погоди: 23 березня відзначається день пам'яті мученика Кіндрата (Кідрата). У давнину була приказка, що у цей день «туман з'їдає сніг», тобто вказує на прихід тепла. Туман також вказував на теплу середину травня, а іній - на дощовий день на Ісака Змійовика (12 червня). Сині хмари, які швидко пливуть по небу, передвіщали тепло і дощ. А ще 23 березня буває перша у новому році гроза. Рибаки у цей день звертали увагу на весняні струмки: якщо вони біжать у лунку, то буде добре ловиться плотва.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром