21 березня в Шацьку: день весняного рівнодення

21 Березня 2018, 09:15
3078

Цитата дня: «Якщо у тебе немає ворогів, значить у тебе немає характеру». Пол Ньюман

Цей день в історії: у 1815 році  - початок «ста днів» – повернення Наполеона Бонапарта до Парижу після ув’язнення на острові Ельба.

У 1933 році нацисти побудували перший конктабір на території Німеччини – концтабір Дахау (Баварія).

У 1956 році Туніс отримує незалежність від Франції.

У 1988 році керівництво Нагорного Карабаху прийняло постанову про приєднання області до складу Вірменії.

У 2003 році американські війська почали вторгнення в Ірак – початок Другої Іракської війни.

В цей день народились такі відомі люди: у 1639 році - видатний український гетьман, борець за незалежність України – Іван Мазепа; у 1828 році - видатний норвезький драматург Генріх Ібсен; у 1975 році - відомий український політик Юрій Павленко.

День Агнела сьогодні відзначають Анна, Антоніна, Василь, Євген, Євдокія, Катерина, Омелян, Єфрем, Ксенія, Марія, Надія, Микола, Павло.

Щедрим день 21 березня видався на дні народження, адже це свято завітало до шачан В'ячеслава Загури та Наталії Оксюти, жительки села Мельники Галини ПрадунРайон.Шацьк вітає іменинників і бажає всього найкращого в житті. 

Народний прогноз погоди: 21 березня вшановується пам'ять преподобних Лазаря і Афанасія Мурманських. Це день весняного рівнодення. Ніч і день зрівнялись по тривалості. У північній півкулі починається весна, а у південній - осінь. Ця дата вважається астрономічним днем народження весни. Періоди рівнодення відзначаються сильними вітрами і бурями. Якщо у цей день з теплих країв повертається жайворонок, то слід чекати теплої весни. Якщо хмари високо і пливуть по небу швидко, значить погода буде доброю.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024