19 березня в Шацьку: день народження відзначають Жанна Баранчук та стоматолог Вадим Шкледа

19 Березня 2018, 09:20
3436 Джерело: День народження відзначає Жанна Баранчук

Цитата дня: «Можливо, через те, що ми так рідко слухаємо свій внутрішній голос, з нами відбувається так мало чудес». Ельчин Сафарлі

Цей день в історії: 721 до н. е. - Перше описане сонячне затемнення було побачене з Вавілона.

1474 - У Венеції приймається закон про охорону винаходів - перший у світі закон про охорону авторського права.

1831 - Перше пограбування банку в США. Англійський іммігрант Едвард Сміт викрав з City Bank New York (ніякого зв'язку зі скандально відомим нині Bank New York) 245 000 доларів - гігантську на ті часи суму.

1899 - Відкривається перша в Росії і Петербурзі станція «швидкої допомоги».

1922 - В лютому був виданий декрет про вилучення церковних цінностей, що викликало виступи віруючих і протест патріарха Тихона. В 6-сторінковому листі членам Політбюро В. І. Ленін у зв'язку з цим писав: «Чим більше число представників реакційного духівництва і реакційної буржуазії вдасться нам із цього приводу розстріляти, тим краще. Треба саме тепер провчити цю публіку так, щоб на декілька десятків років ні про який опір вони не сміли і думати».

1934 - Радгоспник Митрофан Никітін відкриває вогонь із револьвера по труні В. І. Ленінa в мавзолеї.

1955 - В Масаді (Ізраїль) археологами виявляються останки палацу Ірода.

В цей день народились такі відомі люди: 1813 - Девід Лівінгстон, шотландський місіонер і дослідник Африки; 1889 - Борис Петрович Герасимович, український астрофізик (розстріляний 1937); 1895 - Максим Рильський, український поет, перекладач, публіцист; 1904 - Марко Вороний, український поет з когорти розстріляного відродження; 1930 - Ліна Костенко, українська поетка; 1955 - Брюс Уілліс, американський кіноактор ( «Міцний горішок», «Кримінальне чтиво», «П'ятий елемент», «Шосте почуття»); 1972 - Сергій «Фома» Фоменко, український музикант, фронтмен та лід-вокаліст гурту «Мандри».

Сьогодні День Агнела відзначають люди з іменами Аркадій, Олена, Костянтин, Максим, Федір .

19 березня день народження відзначають стоматолог Вадим Шкледа, депутат Шацької селищної ради Сергій Дударчук та жителька Шацька Жанна Баранчук.  «Бажаємо, щоб кожна година твого життя була щасливою, кожна мрія здійсненною, кожна мета досягнутою, кожен день добрим, кожна справа успішною», - такі побажання іменинниці адресують рідні.  

Народний прогноз погоди: у цей день вшановується пам'ять преподобного Іова Анзерського. У небі вже можна побачити білого лелеку, який повертається у свої рідні краї. Також може повертатись і трясогузка, хоча для неї ще зарано.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024