«Крик», злі ЗМІ і вродливі панянки - в Шацьку відкрилась виставка скульптур із дерева

18 Березня 2018, 20:30
Майстер коренепластики Володимир Філіпчук 4882
Майстер коренепластики Володимир Філіпчук

В Шацькому лісовому коледжі відбулося відкриття персональної виставки скульптур із дерева журналіста і художника з міста Любомль Володимира Філіпчука.

Презентували виставку виробів у стилі коренепластики в суботу, 17 березня, під час традиційної щорічної зустрічі випускників навчального закладу. 

Коренепластика, або скульптура з гілок і коріння - це особливий вид мистецтва. Дивовижні, з чудернацькими формами експонати виставки - це природний матеріал, якого дуже багато в наших лісах, доведений творчою фантазією та вправними руками автора Володимира Філіпчука до образу людей, тварин, фантастичних істот. Тут і птахи, і паща вовка з гострими зубами, і «Крик» (образ з відомого фільму жахів), і вродливі панянки, і злі ЗМІ, і навіть автопортрет.

–Володимир Філіпчук народився у селі Пульмо Шацького району, згодом батьки переїхали до Любомля, де майбутній майстер коренепластики закінчив школу, училище, багато подорожував, опанував різні професії і зрештою повернувся у рідне місто і зараз працює у районній газеті «Наше життя». До слова, нещодавно вийшов у світ його роман «Море, зорі, папіроси і любов» – такими словами представив відвідувачам виставки цю багатограннну творчу особистість прес-секретар Волинського ОУЛМГ Сергій Цюриць.

Цікавий матеріал для своїх виробів Володимир Філіпчук знаходить у лісі. Буквально відразу в нього народжується ідея образу, яку автор поспішає втілити в життя. За роки роботи з деревиною автор виготовив десятки чудернацьких скульптур, деякі продав, інші подарував друзям, родичам. Знайомив зі своєю творчістю волинян, організовуючи такі от персональні виставки.

–Ця експозиція – це подарунок випускникам Шацького лісового коледжу, які прибули на зустріч. Насолоджуйтеся, отримуйте позитивні емоції і дивуйтеся багатству наших лісів і неперевершеному таланту наших земляків! – зазначив Сергій Назарович.

1

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39