У Піщі обговорили проект будівництва нової амбулаторії

17 Березня 2018, 13:15
2921

У селі Піща відбулася виїзна нарада голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця та його першого заступника Віктора Плейтуха. У обговоренні питання про проектування та будівництво амбулаторії окрім керівництва Шацького району взяли участь голова сільської ради Олександр Бакун, директор проектувально-будівничої фірми «SHYNAKA» Михайло Квятковський та його працівники, - повідомляє сайт Шацької РДА.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Міністерством охорони здоров’я розробили рекомендації щодо створення об’єктів первинної медично-санітарної допомоги у сільській місцевості, де представили проект, в якому розрахували вартість та детальний план будівництва медустанови.

Цьогоріч на Шацький район для розвитre первинної ланки медицини в сільській місцевості виділять з держбюджету 3 мільйонb 782 тисяч гривень субвенції.

У селі Піща планується будівництво амбулаторії первинної медичної допомоги, розраховане на 1 чи 2 лікаря без житла. Загальна площа 213 м², пропускна здатність – близько 30 осіб. Проект передбачає також матеріально-технічне оснащення та забезпеченість медичним обладнанням. На втілення в життя даного об'єкту виділять 3,5 мільйонів гривень.

Попередньо керівники району, а серед них й голова райдержадміністрації Василь Голядинець, приїжджали у село Піща, щоб почути думку сільського голови Олександра Бакуна та жителів села щодо місця розташування нового приміщення амбулаторії.

За результатами обговорення, віддали перевагу ділянці, на якій розташована стара амбулаторія, оскільки це звичне місце для всіх, особливо для людей, які живуть на околицях села.

Проектанти вже розпочали свою роботу.

1

2

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024