У Шацькому коледжі ліквідовували умовну пожежу, готувались до урагану та виносили постраждалого

16 Березня 2018, 15:35
2991

Відповідно до плану-графіка проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах та організаціях Шацького району, 15 березня 2018 року на базі Шацького лісового колледжу ім.В.В.Сулька проведено показове спеціальне об’єктове навчання з цивільного захисту.

Як повідомляють в Шацькій райдержадміністрації, на навчання були запрошені представники підприємств, установ та організацій Шацького району, де в 2018 році заплановані аналогічні навчання. Також були присутні:перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух, завідувач сектору УДСНС України у Волинській області Анатолій Пінкевич, начальник СДПРЧ-11 Роман Цвид, завідувач сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Наталія Борсук.

Відповідно до задуму навчання  навчальний заклад  отримав повідомлення про можливість урагану (сигнал «штормове попередження»). Директором коледжу Ігорем Жмурком та заступниками директора ( Василь Маротчак, Андрій Панасюк) проведено засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якій директор доповів про ситуацію, що склалася, вислухав доповіді про готовність наявних сил та засобів для ліквідації надзвичайних ситуацій та визначив завдання.

Згідно з наступної ввідної було отримано повідомлення про пожежу в 27-ій аудиторії на другому поверсі навчального корпусу колледжу. Негайно було організовано евакуацію студентів та викладачів з приміщення. При виявленні постраждалого була задіяна ланка пожежогасіння та санітарна ланка, які на практиці діяли згідно з своїм функціональним призначенням. Додатково для гасіння пожежі та надання допомоги постраждалому були викликані машини пожежно-рятувальної служби та екстреної медичної допомоги.

Прибувши на місце події рятувальники винесли «постраждалого», розгорнули свої бойові розрахунки та приступили до гасіння «пожежі».

У той же час працівники швидкої допомоги забезпечили надання допомоги постраждалому.

Після завершення навчань було проведено засідання, на якому підбили підсумки.

 

 
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39