Жінкам Шацького району розповіли про їхню роль на ринку праці

16 Березня 2018, 14:25
1904

Для того, аби підвищити рівень обізнаності жінок щодо їх прав, формувати позитивного і свідомого ставлення до свого майбутнього, до активного процесу працевлаштування та надання допомоги у визначенні професійних планів у приміщенні Шацької районної філії Волинського ОЦЗ відбувся семінар для безробітних громадян «Жінка на ринку праці», - повідомляє Шацька районна філія Волинського ОЦЗ у Facebook.

Участь у заході взяла начальник Шацького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Орислава Дужа.

Фахівці Шацької районної філії Волинського ОЦЗ ознайомили присутніх з соціальними послугами, які можуть одержати жінки у службі зайнятості, актуальними пропозиціями роботи на ринку праці району, умовами працевлаштування та навчання. Учасники семінару обговорили питання ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти . 

Начальник Шацького відділу ДРАЦС Орислава Дужа поінформувала безробітних жінок про найбільш популярні та затребувані сервіси Міністерства юстиції України такі як видача свідоцтв про народження дітей безпосередньо в пологовому будинку, електронний сервіс з проставлення апостиля, пілотний проект «Шлюб за добу», електронний сервіс «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Також учасників семінару цікавили питання оновленого сімейного законодавства, зокрема стягнення аліментів. Орислава Дужа розповіла про зміни в Сімейному кодексі України. Вона наголосила, що новий закон чітко визначив правовий статус аліментів та відповідальність за аліментну заборгованість.
По завершенню семінару всі учасники мали змогу переглянути відеоролик загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» та отримали багато корисної для себе інформації.

«Надіємось, що даний захід допоможе жінкам підвищити самооцінку, сприяєтиме мотивації до працевлаштування та створенню умов для їхньої самореалізації як особистостей», - йдеться у дописі.

2

2

2

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024