16 березня в Шацьку: день народження відзначають Сергій Сидорук і Ніна Вирович

16 Березня 2018, 09:00
2378

Цитата дня: «Кістка, кинута собаці, не є милосердям; милосердя — це кістка, якою ти ділишся з собакою, коли ти голодний не менше за неї» –Джек Лондон.

Цей день в історії:

 1664 — поляки розстріляли українського гетьмана Івана Виговського.

1880 — за підозрою в революційній агітації заарештований український поет Іван Франко.

1917 — у Києві відбулася велика маніфестація — День свята революції. У ході мітингу кияни знищили міський пам'ятник Столипіну.

1943 — нацистські війська вдруге взяли Харків.

1990 — у Львові розпочала роботу перша сесія відродженого Наукового товариства імені Тараса Шевченка.

2000 — українська міліція затримала колишнього міського голову Ужгорода Сергія Ратушняка, який протягом двох років ховався від правосуддя.

2001 — чеченці захопили російський літак ТУ-154. Літак «Внуковських авіаліній» чартерного рейсу Москва-Стамбул-Москва був захоплений чеченцями невдовзі після вильоту зі Стамбула. Саудівська влада дозволила посадку літака в аеропорті міста Медина. При захопленні літака саудівський спецназ убив трьох — стюардесу, пасажира-турка і одного з терористів.

2006 — Генеральна асамблея ООН майже одностайно проголосувала за утворення Ради з прав людини.

2014 — Відбувся незаконний референдум в Криму. Для остаточної реалізації плану окупації Росією Криму маріонетковою владою півострова було проведено імітацію референдуму щодо статусу автономії.

16 березня день народження відзначають Сергій Сидорук, депутат Шацької районної ради, Ніна Вирович, директорка Шацького міського будинку культури, та Петро Нестерук, підприємець, власник маєтку «Nester House» у Світязі.

Район.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає  щастя в особистому житті,  миру в душі, приємних подій та запаморочливих професійних перемог. Нехай усі ваші дороги ведуть до успіху!

Іменинники: Марфа, Михайло, Севастян.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять протоієрея Петра Турчанинова. У минулі часи помітили, яка середина березня - таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024